Garnek ceramiczny biały na każdy typ kuchenki 1l Riess ArcticWeiss
- 0655-033
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt,
- 399,00 zł 350,90 zł
-
Rata już od:
Garnek emaliowany w kolorze białym marki Riess z serii ArcticWeiss.
Można stosować we wszystkich typach kuchenek, również indukcyjnych.
Średnica: 16 cm
Wysokość: 8 cm
Pojemność: 1l
Riess to rodzinna austriacka firma, która działa od ponad 200 lat. Dzięki takiemu dziedzictwu wiesz, że jakość nie ma sobie równych - to najlepsze naczynia emaliowane. Każde naczynie jest ukształtowane z jednego kawałka stali i ręcznie spryskane czterema warstwami szklanej emalii, które są następnie zapieczone w ogromnych piecach w temperaturze 850 stopni. Logo Riess dodane ręcznie na sam koniec procesu. Garnki Riess nie są produkowane fabrycznie, ale są wytwarzane i ręcznie wykończane przez wykwalifikowanych rzemieślników. Riess Enamelware jest zdrową opcją gotowania, jest nieporowata, antybakteryjna i nie zawiera niklu. Firma Riess to pasjonaci środowiska, recyklingu i ekologii. Korzenie marki sięgają roku 1550 kiedy to powstała pierwsza manufaktura w Ybbsitz. Produkcja wysokiej jakości naczyń kuchennych wykonanych z emalii rozpoczęła się w 1922 roku.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy,
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 stopni – maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 stopni
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegają recyklingowi
Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń, czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.