Patelnia ceramiczna z pokrywką 28 cm bordowa Riess Rosso seria Premium

  • 0057-8
  • Producent: Riess
  • Dostępność: Jest Jest
    Czas realizacji: 3-5 dni
    Darmowa dostawa od 300 zł (nie dotyczy przesyłek gabarytowych)
  • szt.
  • 320,00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Patelnia czerwona z powłoką ceramiczną o średnicy 28 cm, wysokość 6,8 cm. Kolor ciemny czerwony, wpadający w wiśniowy. Patelnia posiada dużą, pękatą pokrywkę z hartowanego szkła ... Idealna do duszenia mięsa i warzyw. Patelnia z serii premium.

Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!

Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu. 

Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości. 

Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.

Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.

Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:

- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegają recyklingowi

Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Również indukcyjnych. Łatwe do czyszczenia. Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.