Patelnia emaliowana do omletów 20 cm ciemno zielony NATURE GREEN Riess
- 0290-111
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 196,90 zł
Średnica: 21,2 cm
Wysokość: 7,8 cm
Kolorowa emaliowana patelnia do omletów i innych dań z jajek
Ciemno zielona z zewnątrz, biała w środku
Emaliowany uchwyt z otworem do zawieszenia
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C – maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Nadaje się do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Omlety, jajecznica i jajka sadzone – nasza pastelowa patelnia emaliowana jest idealna do tych dań z jajek i wielu innych. To odpowiedni rozmiar do omletów i innych dań z jajek. Żelazny rdzeń emalii szybko i optymalnie rozprowadza ciepło na dnie patelni, co oznacza, że ciepło można również szybko zmniejszyć w razie potrzeby, ponieważ potrawy z jajek nie radzą sobie dobrze w zbyt wysokich temperaturach. Gdy jajka skończą się gotować, można je również podzielić na patelni, ponieważ emalia jest odporna na zarysowania i przecięcia.
Patelnia jest bardzo łatwa do czyszczenia po użyciu (można ją nawet myć w zmywarce) i jest niezniszczalna, jeśli jest używana i odpowiednio pielęgnowana.
W naszym asortymencie znajduje się również mniejsza wersja patelni z dwoma uchwytami, której możesz użyć, jeśli chcesz podawać i jeść omlet na patelni: nasza emaliowana patelnia do jajek.
Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Prawidłowo użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane zapewniają wieloletnią radość z gotowania i zachowują swój charakterystyczny, błyszczący wygląd.
Zastosowanie
Oprócz jajek nasza patelnia do omletów świetnie nadaje się również do przygotowania naleśników lub innych słodkich dań. To także świetna uniwersalna patelnia dla małych gospodarstw domowych.
Porady
Do gotowania jajek na emaliowanej patelni potrzebne jest masło lub olej, ale nie jest potrzebna wysoka temperatura. Najlepiej sprawdzić, czy masz odpowiednią temperaturę, umieszczając kilka kropel mieszanki jajecznej na patelni do omletów. Nie powinny natychmiast zacząć się kurczyć; jeśli tak, oznacza to, że patelnia jest zbyt gorąca. Jeśli nic się nie dzieje, patelnia jest za zimna. Jeśli krople zaczną nieco gęstnieć, patelnia ma dokładnie odpowiednią temperaturę. Teraz dodaj całą mieszankę, zmniejsz trochę ciepło, ponieważ emalia dobrze zatrzymuje ciepło i poczekaj, aż omlet „odejdzie” trochę z dna patelni. Dopiero wtedy powinieneś przewrócić omlet. Jeśli masz odwagę :-) możesz odwrócić omlet bez użycia łopatki, zamiast tego możesz go odwrócić jak naleśnika.