Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia emaliowana do omletów i innych potraw z jajek

  • szt.
  • 149,00 zł

 

  • Dwa uchwyty emaliowane
  • Średnica 20 cm
  • Wysokość 4 cm
  • Kolor: Nature Green - Light
  • Nadaje się do wszystkich typów pieców (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
  • Do energooszczędnego gotowania
  • Odporne na wysokie temperatury do 450 ° C - maksymalna zalecana temperatura pracy przy 220 °
  • Bezpieczny w piekarniku
  • Odporne na przecięcia i zarysowania
  • Hamujący bakterie i neutralny zapachowo
  • Łatwe do czyszczenia
  • Podlega recyklingowi
  • Neutralny pod względem emisji CO2 wyprodukowany w Austrii

Omlet (y), jajecznica, potrawy z jajek, jajka sadzone: nasza forma do jajek jest odpowiednia do tych dań jajecznych i wielu innych. To odpowiedni rozmiar do omletów i innych potraw z jajek. Żelazny rdzeń emalii optymalnie i szybko rozprowadza ciepło na dnie naczynia, dzięki czemu ciepło można szybko zmniejszyć, ponieważ naczynia jajeczne nie tolerują zbyt wysokich temperatur. A gdy jajka są już usmażone, można je również kroić na patelni nożem, ponieważ emalia jest odporna na zarysowania i cięcia. Dzięki dwóm uchwytom forma do jajek nadaje się jako patelnia do serwowania, z której można również jeść.

Patelnię bardzo łatwo czyści się po usmażeniu.

Materiał emalia składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach, czyli z naturalnych surowców.

Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich typach pieców (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko odprowadzane, a następnie magazynowane: do zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.

Gładka szklana powierzchnia pozbawiona porów gwarantuje doskonałą higienę. Jest to neutralne dla zapachu i hamujące bakterie, a także łatwe do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i odpowiedniej pielęgnacji naczynia emaliowane zapewniają długotrwałą przyjemność i zachowują swój typowy połysk

Zastosowanie: Oprócz jajek i tym podobnych, nasza forma do jajek może być również używana jako mała blacha do pieczenia w piekarniku. Upieczono już w nim małe quiche i tarte tatin.

Wskazówka:

Do usmażenia jajek na emaliowanej patelni potrzebne jest masło lub olej, ale niezbyt wysoka temperatura. Najlepiej zrobić próbę, wrzucając kroplę mieszanki jajecznej na patelnię omletową. Nie może skurczyć się natychmiast, ponieważ wtedy patelnia jest zbyt gorąca. Jeśli nic się nie dzieje, patelnia jest za zimna. Patelnia ma optymalną temperaturę tylko wtedy, gdy kropla nieco się zatrzymała. Teraz wlej całą mieszaninę, zmniejsz trochę ciepło, ponieważ emalia gromadzi ciepło i poczekaj, aż omlet odejdzie od dna patelni, dopiero teraz obróć omlet.