Biały emaliowany kubek z dzióbkiem z szarym jelonkiem 10cm 1l Riess
- 0040-067
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Szybka dostawa!
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 125,40 zł
Dzięki naszym dzbankom z jelonkami możesz nadać swojej kuchni odrobinę wiejskiego letniego charakteru.
Można je również nazwać dzbanami na mleko lub kubkami na mleko, ale zawsze nazywaliśmy to naczynie o tradycyjnym kształcie po prostu „dzbanem”. Dzieje się tak dzięki charakterystycznej wylewce, która pomaga w nalewaniu płynów takich jak mleko, woda, zupy i sosy bez rozlewania ani kropli. Dzbanek z zaokrąglonym uchwytem idealnie nadaje się do serwowania bezpośrednio przy stole. Obręcz jest zakrzywiona - nazywana w kategoriach emalii obręczą walcowaną - i jest tworzona przez zginanie metalu podczas procesu produkcyjnego w celu utworzenia zaokrąglonej i stabilnej obręczy. Ten dzbanek jest nie tylko uwielbiany przez nasze babcie, ale dla wielu osób nadal jest popularnym pomocnikiem w kuchni na każdą okazję.
Dzbanek jest dostępny w różnych kształtach, kolorach i wzorach.
Emalia jest wykonana z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach. Nasze produkty emaliowane nadają się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia w mgnieniu oka przewodzi ciepło i długo je zatrzymuje, zapewniając energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna w smaku, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Dzbanka można używać do wygodnego podgrzewania mleka, sosów i innych płynów (np. Zupy) i nalewania ich bez rozlewania. Możesz go na przykład użyć do przygotowania ciepłego sosu waniliowego do strudla lub spienionego mleka do porannej kawy. Możesz również użyć dzbanka do łatwego wlewania zupy do naczynia na zupę.
Podczas podgrzewania mleka wlać wcześniej do dzbanka kilka kropli wody i podgrzewać tylko na średnim ogniu. Zapobiega to łatwemu przypalaniu się mleka.