Jasnoniebieska forma do pieczenia chleba 35 x 14 cm Riess
- 0633-028
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 329,00 zł 295,90 zł
Długość: 36,7 cm
Szerokość: 14,2 cm
Wysokość: 8,3 cm
Pojemność: 2,5 litra
Kolor: wewnątrz antracytowa, na zewnątrz jasnoniebieska
Emaliowana forma do ciast, chleba, placków.
Szczególnie łatwe do odformowania
Do energooszczędnego pieczenia
Odporna na przecięcia i zadrapania
Odpowiednia do piekarnika
Odporna na działanie kwasów owocowych
Hamuje rozwój bakterii i jest neutralna zapachowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
CO2 neutralny wyprodukowany w Austrii
Każdy kto próbował upiec własny wie, że bardzo ważne jest jego solidne wypieczenie. Chleb z chrupiącą skórką i dobrze upieczonym wnętrzem, PYCHA! Taki chleb smakuje nam najlepiej!
Emaliowana, żaroodporna forma do pieczenia wszystkich bochenków daje najlepsze rezultaty.
Specjalne ciemne wnętrze, które utrzymuje równomiernie ciepło sprawia, że nasze domowe wypieki nie mają sobie równych.
Emalia umożliwia używanie jej w każdym piekarniku, nawet w bardzo wysokich temperaturach do 400°. Jednocześnie bochenek jest solidny, trwały i łatwy do czyszczenia. A czyszczenie jest bardzo łatwe dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.
Materiał emaliowany składa się z żelaza stopionego ze szkłem w wysokich temperaturach, czyli z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.
Perfekcyjną higienę gwarantuje nieporowata, gładka powierzchnia szklana. Jest ona neutralna zapachowo i nie dopuszcza do rozwoju bakterii, a także jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują swój typowy połysk
Zastosowanie:
W naczyniu do pieczenia chleba można piec nie tylko chleb, ale także duże ciasta.
Porady:
Zawsze dobrze natłuścić naczynie emaliowane przed wlaniem masy chlebowej. Zapobiega to przywieraniu chleba i ułatwia jego wyjmowanie z formy. W przypadku ciasta na placki, formę należy również oprószyć mąką lub pokruszyć.