Czarna emaliowana brytfanna z uchwytami 45x26cm Riess
- 0454-022
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Szybka dostawa!
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 427,90 zł
-
Rata już od:
Szerokość: 25,7 cm, długość: 51,7 cm (z rączką)
Czarna emalia
Nadaje się do pieczenia i prażenia w piekarniku
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C – maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Nadaje się do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Nasza tradycyjna emaliowana brytfanna z dwoma typowymi uchwytami przypomina wielu ludziom pyszne bułeczki Chelsea lub niedzielną pieczeń ich babci. Ta brytfanna jest największa w swojej rodzinie, ma szerokość 50 cm, jednak nadal z łatwością mieści się w każdym piekarniku, ponieważ uchwyty są umieszczone dość wysoko, aby zaoszczędzić miejsce.
To naczynie do pieczenia - w zależności od okazji - to naprawdę uniwersalne naczynie, które można wykorzystać do wszystkiego, co chcesz upiec lub zapiekać w piekarniku, a następnie podawać bezpośrednio na stole. W tym naczyniu można również kroić jedzenie (pod warunkiem, że nie używa się noży szklano-ceramicznych), a samo naczynie jest łatwe do czyszczenia.
Emalia wykonana jest z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach - innymi słowy z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna w smaku, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowania:
Naczynie do smażenia i pieczenia, emaliowane można wykorzystać do wyczarowania wypieków oraz słodkich i pikantnych potraw ze strudla, bułeczek Chelsea, słodkich zapiekanek i kruszonek, do pieczeni, lasagne, zapiekanek z makaronu, zapiekanek warzywnych i wielu innych. Możliwości są nieograniczone, ale jedno jest pewne - wszystko, co zrobisz w tym naczyniu, będzie wyglądać i smakować wyśmienicie!
Wskazówka:
Jeśli używasz brytfanny jako formy do pieczenia, upewnij się, że jest dobrze natłuszczona lub posypana mąką przed dodaniem ciasta. Gwarantuje to, że ciasto i wszystko, co zdecydujesz się upiec na patelni, nie skleja się i można je łatwo usunąć.