Garnki ceramiczne Cappuccino Riess. Poranna owsianka w kolorze ulubionej kawy...
Emalia jest najlepsza do zdrowego gotowania, pieczenia i smażenia. Wykonana jest z naturalnych surowców, a wszystkie przygotowywane w niej produkty zachowują swój czysty smak i aromat.
Nieporowata, gładka powierzchnia jest odporna na bakterie i brud, a tym samym zapewnia optymalną higienę w domu. Nikiel, jako składnik wielu stopów stali, nie występuje w naczyniach emaliowanych. Tym samym sprawia, że gotowanie jest zdrowe i antyalergiczne.
Produkcja naczyń emaliowanych Riess jest ekologiczna, oszczędzająca zasoby i szanująca środowisko naturalne.
Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potaż, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.
Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- nadające się do recyklingu
Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.