Garnki ceramiczne turkusowe Riess. Głębia koloru, jakość premium.
Garnki emaliowane Riess wyprodukowane są w czystej i ekologicznej Austrii przy zachowaniu poszanowania dla środowiska naturalnego. Od dziesiecioleci produkuje je ta sama rodzina. Rodzina Riess. Garnki wykonuje się z jednego kawałka stali, następnie wypala w piecach razem z emaliowaną powłoką, twardą jak szkło. Nie jest to więc emalia do jakiej przyzwyczaiły nas dawne czasy. Garnki są ciężkie, mają grube dno i bardzo szybko się nagrzewają. Szczególne korzyści daje gotowanie w tych garnkach na indukcji. Garnki wykorzystują bowiem aż 97 % możliwości kuchenki, a zużycie energii jest mniejsze nawet o 30%.
Naczynia emaliowane Riess = naczynia indukcyjne!
Ze względu na szybkie ogrzewanie i związane z tym ekstremalne różnice temperatur naczynia kuchenne są bardziej obciążone niż inne rodzaje naczyń. Garnki emaliowane Riess idealnie rozumieją te potrzeby. Mają "magnesowalny rdzeń" i mocną, stalową podstawę, dzięki czemu nadają sie idealnie do kuchenek indukcyjnych.
Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.
Gotuj, piecz i smaż zdrowo w naczyniach Riess!