Patelnia emaliowana do jajek i innych potraw pastelowy zielony 22 cm Riess Bunt Pastell
- 0409-006
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 218,90 zł
Średnica: 22 cm
Wysokość: 4,3 cm
Kolor: na zewnątrz pastelowy zielony, wewnątrz kremowy
Patelnia emaliowana do omletów i innych potraw z jajkami z dwoma uchwytami.
Odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporna na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednia dla piekarników
Odporna na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwa do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Omlety, jajecznica i jajka sadzone - nasza patelnia do jajek jest idealna do tych potraw z jajek i wielu innych. Jest ona w sam raz do omletów i innych potraw z jajek. Żelazny rdzeń emalii szybko i optymalnie rozprowadza ciepło po dnie patelni, co oznacza, że w razie potrzeby można również szybko zmniejszyć temperaturę, ponieważ potrawy z jajek nie radzą sobie dobrze w zbyt wysokiej temperaturze. Po zakończeniu smażenia jajek można je również podzielić na patelni, ponieważ emalia jest odporna na zarysowania i przecięcia. Patelnia posiada dwa uchwyty, dzięki czemu może być również używana jako naczynie do serwowania, z którego można bezpośrednio jeść.
Patelnia jest bardzo łatwa do czyszczenia po użyciu (można ją nawet włożyć do zmywarki) i Jeśli jest prawidłowo używana i pielęgnowana będzie niezniszczalna.
Jeśli chcesz mieć mniejszy omlet, mamy również inne wersje tej patelni, również z długim uchwytem: nasze patelnie do omletów 20 i 22 cm
Emalia jest wykonana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat radości z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowanie:
Oprócz używania do gotowania jaj, nasza patelnia do jajek jest również świetna do użycia jako małe naczynie do pieczenia w piekarniku. Możesz użyć go do zrobienia pięknych małych quiches i tarte tatin.
Porady:
Do smażenia jajek na patelni emaliowanej potrzebne jest masło lub olej, ale nie jest potrzebna wysoka temperatura . Najlepiej sprawdzić, czy masz odpowiednią temperaturę, wkładając kilka kropel masy jajecznej na patelnię do omletów. Nie powinny one natychmiast zacząć się kurczyć; jeśli tak się stanie, oznacza to, że patelnia jest zbyt gorąca. Jeśli nic się nie dzieje, to znaczy, że patelnia jest za zimna. Jeśli krople zaczną lekko gęstnieć, patelnia ma dokładnie właściwą temperaturę. Teraz dodaj całą masę, zmniejsz nieco ogień, ponieważ emalia magazynuje ciepło i poczekaj, aż omlet "uwolni" się nieco od dna patelni. Dopiero wtedy należy odwrócić omlet.