Bardzo duża Brytfanna 50/28 cm czarna emaliowana Riess
- 0455-022
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Szybka dostawa!
Dostawa gratis!
- pièces
- 519,00 zł
-
Rata już od:
Bardzo duże naczynie do pieczenia o wymiarach 50 x 28 cm
Boki 7,5 cm
Wymiary wewnętrzne 47,5 x 27,5
Wymiary zewnętrzne 54,2 x 27,8 (z uchwytem)
Wymiary podstawy 43×22,5
Nadaje się do smażenia i pieczenia w piekarniku
Czarna emalia
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednia do piekarników
Odporna na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwa do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Nasza tradycyjna brytfanna emaliowana z dwoma typowymi uchwytami przypomina wielu osobom bułeczki Chelsea ich babci lub niedzielną pieczeń. Ta brytfanna jest największa w swojej rodzinie, o szerokości 50 cm, jednak nadal z łatwością mieści się w każdym piekarniku, ponieważ uchwyty są umieszczone dość wysoko, aby zaoszczędzić miejsce.
To naczynie do pieczenia lub zapiekania - w zależności od okazji - jest naprawdę wszechstronnym naczyniem kuchennym, które może być używane do wszystkiego, co chcesz upiec, zapiec lub zapiec w piekarniku, a następnie podać bezpośrednio na stole. W naczyniu tym można również bez problemu kroić żywność (z wyjątkiem sytuacji, gdy używane są noże szklano-ceramiczne), a samo naczynie jest bardzo łatwe w czyszczeniu.
Emalia jest wytwarzana z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze emaliowane naczynia kuchenne mogą zapewnić lata przyjemności z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowanie:
Emaliowane naczynie do pieczenia i zapiekania może być używane do wyczarowywania wypieków oraz słodkich i pikantnych potraw, od strudla, bułeczek Chelsea, słodkich zapiekanek i crumble, po pieczenie, lasagne, zapiekanki makaronowe, zapiekanki warzywne i wiele innych. Możliwości są nieograniczone, ale jedno jest pewne - wszystko, co przyrządzisz w tym naczyniu, będzie wyglądać i smakować wyśmienicie!
Porady:
Jeśli używasz brytfanny jako formy do pieczenia, dobrze ją natłuść i oprósz mąką lub kruszonką przed dodaniem ciasta. Zapewni to, że ciasto i wszystko inne, co zdecydujesz się zrobić na patelni, nie przywiera i można je łatwo usunąć.