Bardzo duża Brytfanna 50/28 cm czarna emaliowana Riess
- 0455-022
- Výrobce: Riess
-
Dostupnost:
Szybka dostawa!
Dostawa gratis!
- ks.
- 519,00 zł
-
Rata już od:
Bardzo duże naczynie do pieczenia o wymiarach 50 x 28 cm
Boki 7,5 cm
Wymiary wewnętrzne 47,5 x 27,5
Wymiary zewnętrzne 54,2 x 27,8 (z uchwytem)
Wymiary podstawy 43×22,5
Nadaje się do smażenia i pieczenia w piekarniku
Czarna emalia
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednia do piekarników
Odporna na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwa do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Nasza tradycyjna brytfanna emaliowana z dwoma typowymi uchwytami przypomina wielu osobom bułeczki Chelsea ich babci lub niedzielną pieczeń. Ta brytfanna jest największa w swojej rodzinie, o szerokości 50 cm, jednak nadal z łatwością mieści się w każdym piekarniku, ponieważ uchwyty są umieszczone dość wysoko, aby zaoszczędzić miejsce.
To naczynie do pieczenia lub zapiekania - w zależności od okazji - jest naprawdę wszechstronnym naczyniem kuchennym, które może być używane do wszystkiego, co chcesz upiec, zapiec lub zapiec w piekarniku, a następnie podać bezpośrednio na stole. W naczyniu tym można również bez problemu kroić żywność (z wyjątkiem sytuacji, gdy używane są noże szklano-ceramiczne), a samo naczynie jest bardzo łatwe w czyszczeniu.
Emalia jest wytwarzana z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze emaliowane naczynia kuchenne mogą zapewnić lata przyjemności z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowanie:
Emaliowane naczynie do pieczenia i zapiekania może być używane do wyczarowywania wypieków oraz słodkich i pikantnych potraw, od strudla, bułeczek Chelsea, słodkich zapiekanek i crumble, po pieczenie, lasagne, zapiekanki makaronowe, zapiekanki warzywne i wiele innych. Możliwości są nieograniczone, ale jedno jest pewne - wszystko, co przyrządzisz w tym naczyniu, będzie wyglądać i smakować wyśmienicie!
Porady:
Jeśli używasz brytfanny jako formy do pieczenia, dobrze ją natłuść i oprósz mąką lub kruszonką przed dodaniem ciasta. Zapewni to, że ciasto i wszystko inne, co zdecydujesz się zrobić na patelni, nie przywiera i można je łatwo usunąć.
Kolor
Patelnia emaliowana do wytapiania s...
Patelnia emaliowana do jajek i inny...
Patelnia emaliowana 24 cm Riess PUR...
Patelnia babci emaliowana 20cm Ries...
Patelnia emaliowana do wytapiania s...
Patelnia ceramiczna czarna 24 cm Ri...
Patelnia emaliowana 28 cm Riess PUR...
Patelnia emaliowana do omletów i in...
Patelnia emaliowana do wytapiania s...
Patelnia głęboka ceramiczna 34 cm c...
Patelnia emaliowana Riess 24 cm
Patelnia ceramiczna z dwoma uchwyta...