Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia ceramiczna z pokrywką 28 cm Riess Brombeer

  • szt.
  • 482.90 zł 389.00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Wysokość: 6,5 cm (bez pokrywki)

Średnica: 28 cm

Patelnia wykonana z emalii
Uchwyt plastikowy czarny 
Kolor na zewnątrz blackberry – wewnątrz czarny 
Mocne, stalowe, zatrzymujące ciepło dno, które zapewnia szybkie podgrzanie smażonej potrawy
Obręcz do nalewania ze stali nierdzewnej
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C – maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odporny na przecięcia i zarysowania
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

Riess Brombeer to seria luksusowych garnków z powłoką ceramiczną. Są ciężkie, perfekcyjnie wykonane w manufakturze w Austrii, ceramiczna powłoka jest niezwykle wytrzymała i higieniczna.

Zdrowe gotowanie w nowoczesnych garnkach we wspaniałym kolorze piegowatej pomarańczy...

Garnki ceramiczne Riess - idealne dla alergików i wszystkich dbających o swoje zdrowie.

Seria Brombeer to doskonałe, wysokiej jakości garnki. Uchwyty mocowane są na zewnątrz garnka, przez co wnętrze jest maksymalnie higieniczne. Dzięki specjalnej konstrukcji garnki nagrzewają się szybko, do gotowania potrzebujemy mniej energii.

Patelnie ceramiczne mają specjalną powłokę, która gwarantuje zdrowe smażenie. Podczas podgrzewania do wysokiej temperatury nie wydzielają się żadne toksyczne substancje. Przygotowanie na nich potraw przebiega jednak zupełnie inaczej niż na patelniach teflonowych. Zawsze wlewamy tłuszcz na zimną patelnię i nigdy nie podgrzewamy pustych naczyń. Jeśli podsmażane na naszej patelni mięso lekko przywrze to pamiętajcie, że to normalny objaw. Patelnia ceramiczna szybko się rozgrzewa i białko za szybko się ścina. Najlepiej jest używać patelnie ceramiczne do duszenia mięs i warzyw. Tak przygotowane potrawy można następnie wstawić do piekarnika, gdyż wiele patelni ceramicznych ma odpowiednie do tego celu uchwyty. Smutna wiadomość to taka, że na patelni ceramicznej nie usmażycie raczej placków czy naleśników, ale z pewnością znajdziecie na rynku wiele patelni do tego celu. Gdy potrawa na naszej patelni ceramicznej się przypali lub przywrze namoczcie ją, a dopiero później wyczyśćcie plastikową łopatką i szczoteczką z płynem. Patelnia ceramiczna posłuży wam przez długie lata, jest trwała i nie traci koloru. Można myć ją w zmywarce. 

Garnki Riess są wolne od niklu. Gotuj z głową! Gotuj zdrowo!