Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Czarna emaliowana TACA DO GRILLOWANIA 32/42 Riess

  • szt.
  • 328.90 zł
  • Logo
    Rata już od:

Wysokość: 4,5 cm

Długość/szerokość: 32/42 cm

Taca emaliowana do zdrowego grillowania
Specjalna podstawa grillowa z wypukłymi punktami do umieszczania potraw i rowkami do zbierania soków/tłuszczu
Walcowana obręcz
Powierzchnia odporna na przecięcia i zarysowania
Czarna emalia
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C – maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Nadaje się do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

Grillowanie bez przypalania mięsa lub warzyw jest dziecinnie proste dzięki tej solidnej emaliowanej blasze do grillowania.
Dno ma wiele wypukłych punktów, na których można umieścić żywność, gdzie można ją idealnie podgrzać przez perforację, bez kapania soku lub tłuszczu do ognia. Zamiast tego płyn lub sok mięsny zbiera się w rowkach i można go później użyć, jeśli wymaga tego przepis.
Taca do grillowania jest wielokrotnego użytku i ma długą żywotność, co pomaga zmniejszyć ilość odpadów. Taca do grillowania jest wytrzymała, trwała i łatwa do czyszczenia. Grillowane potrawy można kroić nożem w blasze zaraz po ugotowaniu, a następnie rozprowadzać. Upewnij się, że zawsze używasz do tego specjalnych rękawic do grillowania, ponieważ emalia jest szczególnie dobra w szybkim przewodzeniu ciepła. Ciepło jest równomiernie rozprowadzane dzięki żelaznemu rdzeniowi, co zapewnia szczególnie dobre wyniki grillowania. Sama tacka jest również bardzo łatwa w czyszczeniu dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.

Blachę możesz postawić bezpośrednio na grillu  lub w piekarniku, gwarantujemy, że zapomnisz o jednorazowych, aluminiowych tackach.

Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.

Zastosowanie
Zarówno warzywa, jak i mięso można perfekcyjnie grillować na tej blasze bez przypalania. Co więcej, ta taca sprawia, że ​​Twoje jedzenie świetnie wygląda, dając cukinię, bakłażany itp. klasyczne ślady grilla.

Porady
Zawsze upewnij się, że taca do grillowania jest dobrze nasmarowana. Po ugotowaniu napełnij go letnią wodą i płynem do mycia naczyń, pozostaw na chwilę i wyczyść miękką szczoteczką lub ściereczką, aby upewnić się, że będzie gotowy do użycia następnym razem, gdy będziesz go potrzebować.

Istnieją dwa warianty tacki do grillowania, oba pokryte czarną emalią. Jedna jest okrągła o średnicy 32 cm, druga kwadratowa o wymiarach 32 x 42 cm.