Jest

Zalety patelni do duszenia na indukcji:
Patelnia do duszenia do kuchenki i piekarnika
Patelnia do duszenia indukcyjna z serii Keramika Red marki KELOMAT łączy w sobie zalety naczyń żeliwnych z lekkością aluminium. Doskonale nadaje się do potraw, które na kuchence duszą się nieco dłużej, a w piekarniku również doskonale się przyrządza. Dzięki wysokiej jakości wykonaniu ze specjalnego odlewu aluminiowego jest znacznie lżejszy od tradycyjnych naczyń żeliwnych. Na zewnątrz posiada czerwoną, odporną na pory, specjalną twardą powłokę, dzięki czemu naczynia nawet po długim użytkowaniu nadal wyglądają dobrze. Wewnątrz patelnia posiada ceramiczną powłokę nieprzywierającą. Odlewana aluminiowa pokrywa doskonale zamyka patelnię. Dzięki silikonowemu ochraniaczowi na rączkę, patelnię do duszenia można łatwo podnieść nawet po rozgrzaniu, bez ryzyka poparzenia się.
Krótki czas smażenia i przewodzenie ciepła
Patelnia wyróżnia się maksymalnym wykorzystaniem energii i magazynowaniem ciepła. Dzięki doskonałemu przewodzeniu ciepła czas smażenia pozostaje krótki i pozwala zaoszczędzić energię. Silikonowa osłona uchwytu jest odporna na temperaturę do 220°C. Ceramiczna powłoka nieprzywierająca jest odporna na temperaturę do 400°C*. Zalecana temperatura pracy to maksymalnie 220°C, w zależności od użytego tłuszczu/oleju, aby zachować składniki i smaki oraz nie spalić tłuszczu. Patelnia do duszenia jest bardzo łatwa w czyszczeniu i przy dobrej pielęgnacji pozostanie wiernym towarzyszem w kuchni przez lata. W skład serii Keramika Red od KELOMAT wchodzi również pasująca do niej zapiekanka.
O marce: