Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma do tarty czarna Riess Classic 30 cm

  • szt,
  • 229,00 zł 199,00 zł

Średnica: 30 cm, wysokość: 3,7 cm

Okrągła, emaliowana forma na tarty owocowe, quiche itp.
Powierzchnia odporna na przecięcia i zarysowania
Dno z rowkami na bocznych krawędziach, które tworzą piękną skórkę ciasta
Czarna emalia
Do energooszczędnego pieczenia
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwas owocowy
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

Okrągła forma jest nie tylko idealna do robienia letnich tart owocowych, ale także uniwersalna forma do pieczenia może być również używana do robienia pysznych pikantnych quiche. Zaciśnięta krawędź w połączeniu z rowkami na dnie foremki zapewnia, że ​​tarta (quiche) będzie miała typowy kształt tart owocowej i że utworzy się stabilna skórka ciasta.

Okrągła, emaliowana tarta lub quiche jest wytrzymała, trwała i łatwa do czyszczenia. Twój wypiek do pieczenia można pokroić nożem bezpośrednio w formie, a następnie rozdać z kawałkiem ciasta. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając wyjątkowe rezultaty pieczenia. Sama forma jest również bardzo łatwa w czyszczeniu dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.

Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców. Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Właściwie użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat przyjemności z gotowania i zachować swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie

Oprócz słodkich ciast owocowych i tart, forma jest również idealna do pieczenia obfitych, pikantnych quiche i może służyć do podawania i krojenia wypieków (ale nie za pomocą szklano-ceramicznych noży), ponieważ emalia jest odporna na przecięcia i zarysowania.

Porady

Upewnij się, że emaliowana forma do pieczenia jest dobrze nasmarowana i posypana mąką/kaszą manną/bułką tartą przed dodaniem ciasta. Gwarantuje to, że tarta nie przyklei się i można ją łatwo wyjąć z formy. Alternatywnie można również użyć papieru do pieczenia, jednak nie jest to wymagane.