Kubek emaliowany 1l z miarką 10 cm Riess FRUIT GARDEN
- 0338-068
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 196,90 zł
Kubek emaliowany z miarką o średnicy 10 cm, pojemność 1 litr, wysokość 14,8 cm, waga: 0,43 kg.
W kubku można nie tylko odmierzać składniki, ale także gotować i przechowywać potrawy.
Seria Fruit garden
Emaliowane naczynie pomiarowe
Emaliowany uchwyt
Łatwa do odczytania, dwuczęściowa skala w centylitrach i 1/8 litra (lub ¼ litra)
Wylewka lub "dzióbek" do nalewania płynów
Zwijana obręcz
Odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporne na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Naczynie lub dzbanek z miarką może być używany do odmierzania składników do gotowania i pieczenia, takich jak mąka, cukier, mleko, woda i inne zimne lub gorące płyny. Jedna z dwóch skal znajdujących się wewnątrz miarki lub dzbanka pokazuje pojemność w centylitrach, a druga w ¼ lub 1/8 litra (w zależności od wielkości miarki), ponieważ jest to tradycyjna jednostka miary używana w Austrii dla płynów.
Dzbanek z miarką posiada wygodny uchwyt z boku, a także wylewkę, która umożliwia łatwe wylewanie płynów. Rant miarki jest zakrzywiony - w emalii nazywa się to rolowanym rantem.
Emalia powstaje z żelaza stopionego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Porady
Emaliowany dzbanek z miarką może być również używany do podgrzewania dokładnie odmierzonych ilości płynów, takich jak mleko (lub woda) do ciasta drożdżowego lub bulion do risotto. Należy jednak używać go tylko z małym płomieniem, ponieważ średnica dna dzbanka jest bardzo mała. Podczas podgrzewania mleka należy pamiętać o dodaniu odrobiny wody, aby zapobiec przypalaniu się mleka.
Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.
Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel.
Dzięki specjalnej konstrukcji spodów i ścianek ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całym naczyniu. Do gotowania nie jest potrzebna wysoka temperatura co pozwala na oszczędność energii.
Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Łatwe do czyszczenia.
Garnki Riess produkowane są od pokoleń w rodzinnej firmie w Austrii. Wykonane są ze stali pokrywanej wysoko gatunkową ceramiką. Warstwa ceramiki wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, takich jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas. Topi się je w piecach w temperaturze 1000 ° C do 1200 ° C i pokrywa naczynia. Nie jest to więc zwykła emalia, ale wytrzymała, odporna na zarysowania i uderzenia powłoka ceramiczna. Ceramika Riess spełnia wszelkie normy jakościowe Europejskiego Urzędu Szkliwa - European Enamel Authority (EEA). Wszystkie produkty są także kontrolowane przez Departament Bezpieczeństwa Żywności w Wiedniu. Produkcja naczyń Riess jest ekologiczna (CO2 neutralna), dzięki wykorzystaniu energii z trzech własnych elektrowni wodnych . Gotowanie w naczyniach Riess jest energooszczędne - stalowy rdzeń oraz specjalnie zaprojektowana konstrukcja ścianek przewodzi ciepło szybciej, niż w tradycyjnych naczyniach.