Rondelek z dzióbkiem emaliowany 1 l niebieski DARK Riess
- 0037-129
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 174,90 zł
Średnica: 16 cm
Pojemność: 1 litr
Rondel z dzióbkiem
Zwijana krawędź
Emaliowany uchwyt z otworem umożliwiającym zawieszenie
Odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Zapewnia energooszczędne gotowanie
Odporny na przecięcia i zadrapania
Odpowiedni dla osób z alergią na nikiel
Łatwy do czyszczenia
W każdej kuchni potrzebny jest rondel, a nasza emaliowana wersja ma formę, którą wszyscy w Austrii dobrze znają. Dzięki praktycznemu dzióbkowi i długiemu uchwytowi można łatwo podawać płyny, takie jak mleko, woda, zupa i sosy, bez ryzyka rozlania ani kropli.
Rondel jest bardzo lubianym pomocnikiem w kuchni i może być również używany jako dzbanek do mleka.
Krawędź rondla jest zaokrąglona - w języku emaliowanym nazywana jest krawędzią walcowaną - i powstaje w wyniku wyginania metalu podczas procesu produkcyjnego w celu uzyskania zaokrąglonej i stabilnej krawędzi. Uchwyt jest wykonany z emalii i ma otwór, dzięki czemu patelnię można powiesić w kuchni jako dekorację i zawsze mieć ją w zasięgu ręki.
Ten klasyk RIESS jest dostępny w wielu kolorach i wzorach.
Emalia jest wytwarzana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze. Nasze produkty emaliowane są odpowiednie do stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia w mgnieniu oka przewodzi ciepło i długo je utrzymuje, zapewniając energooszczędne gotowanie. Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Emaliowane naczynia kuchenne są również zalecane dla osób z alergią na nikiel.
Zastosowanie:
W rondlu możesz podgrzać i wygodnie podać mleko do porannej kawy, zupę na obiad lub sos waniliowy do strudla.
Fani owsianki również chętnie używają rondla do przygotowania owsianki, aby móc cieszyć się pysznym i zdrowym początkiem dnia :-)
Porady:
Podczas podgrzewania mleka należy wcześniej wlać do rondla kilka kropel wody, a następnie podgrzewać je na średnim ogniu. Dzięki temu mleko nie będzie się przypalać.