Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Mini patelnia emaliowana 16 cm czerwona Riess

  • szt.
  • 199,00 zł 163,90 zł

Średnica: 16 cm

Wysokość: 3,4 cm

Kolor: wewnątrz czarna - na zewnątrz czerwona

Mini patelnia emaliowana o klasycznym kształcie
Uchwyt patelni wykonany z czarnej emalii z otworem do zawieszenia
Odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Zapewnia energooszczędne gotowanie
Odporność na temperaturę do 450°C
Odpowiednie do piekarników
Odporne na przecięcia i zadrapania
Odpowiednie dla osób uczulonych na nikiel
Łatwe do czyszczenia

 

Smażenie na patelni emaliowanej - jest to możliwe również w wersji mini naszej klasycznej patelni emaliowanej. Emaliowana patelnia ma średnicę 16 cm i emaliowany uchwyt z otworem do zawieszenia. Zewnętrzna ścianka patelni jest dostępna w kolorze czarnym, czerwonym lub granatowym.

Patelnia ma klasyczny, tradycyjny kształt z emaliowanym uchwytem. Zaleca się używanie podkładek pod garnki, ponieważ rączka nagrzewa się. Można wtedy bezpiecznie włożyć patelnię do piekarnika.

Emalia jest wykonana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze. Nasze emaliowane naczynia kuchenne nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko odprowadzane, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie. Nieporowata, gładka, odporna na przecięcia i zadrapania powierzchnia szklana gwarantuje doskonałą higienę. Naczynia emaliowane są zalecane dla osób uczulonych na nikiel.

 

Zastosowanie

Minipatelnia nadaje się nie tylko dla jednoosobowych gospodarstw domowych do smażenia małych porcji. Na tej małej patelni można również dobrze przygotować sosy. I oczywiście, jest idealna do smażenia pojedynczych jajek.

 

Porady

Patelnie emaliowane RIESS doskonale przenoszą i utrzymują ciepło. Aby uzyskać najlepsze rezultaty smażenia, należy przestrzegać "Złotych zasad patelni RIESS".