Kubek emaliowany z dzióbkiem 10 cm 0,75l Riess Streublumen
- 0093-049
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 199,00 zł 168,30 zł
Kubek emaliowany z dzióbkiem
Wysokość: 9,5 cm
Średnica: 10 cm
Pojemność: 0,75 litra
W kubku można gotować i przechowywać potrawy.
Do podgrzewania płynów
Z praktycznym dziobkiem („dziób”) i uchwytem
Mieści 0,75 litra
Wzór Gmundner Streublumen "rozsypany kwiat"
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem).
Energooszczędne gotowanie
Łatwe do czyszczenia
Nasz popularny garnek z dziobem, tym razem w kształcie bulwiastym: nazywamy te garnki do mleka „doniczkami z dziobem” ze względu na charakterystyczny kształt dziobka, za pomocą którego można łatwo wylewać płyny takie jak mleko, woda, zupy i sosy. Dzięki okrągłemu uchwytowi dziób nadaje się również do podawania płynów bezpośrednio przy stole. Obręcz jest zaokrąglona - felga z koralikami w języku emalii - metal jest wygięty, tworząc okrągłą i stabilną felgę. Ten dzbanek na mleko jest popularnym pomocnikiem w kuchni i jest dostępny we wszystkich naszych seriach
Emalia to materiał wykonany z żelaza, które w wysokich temperaturach stapia się ze szkłem. Nasze produkty emaliowane mogą być stosowane na wszystkich typach pieców (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet nad otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia błyskawicznie przewodzi ciepło i przechowuje je w sposób zrównoważony, umożliwiając energooszczędne gotowanie.
Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji. Naczynia emaliowane polecane są również osobom z alergią na nikiel.
Zastosowanie:
Mleko, sosy i inne płyny, takie jak zupy, można łatwo podgrzać w dziobku i wlać bez miarki: spienione mleko do porannej kawy lub zupę na talerzu zupy można łatwo wlać do dziobka.
Wskazówka:
Podczas podgrzewania mleka wlej kilka kropel wody do rondelka i podgrzewaj tylko na średnim poziomie, wtedy mleko nie będzie się tak łatwo palić.