Kubek emaliowany 0,5l biały z miarką Riess Almliesel
- 0337-084
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Szybka dostawa!
Dostawa gratis!
- szt.
- 152,90 zł
Kubek emaliowany z miarką o średnicy 9 cm, pojemność 0,5 litra. W kubku można nie tylko odmierzać składniki, ale także gotować i przechowywać potrawy.
Nadruki na produktach występują w różnych wariantach graficznych i mogą odbiegać od przedstawionych na fotografiach.
Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.
Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel.
Dzięki specjalnej konstrukcji spodów i ścianek ciepło jest równomiernie rozprowadzane po całym naczyniu. Do gotowania nie jest potrzebna wysoka temperatura co pozwala na oszczędność energii.
Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Łatwe do czyszczenia.
Garnki Riess produkowane są od pokoleń w rodzinnej firmie w Austrii. Wykonane są ze stali pokrywanej wysoko gatunkową ceramiką. Warstwa ceramiki wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, takich jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas. Topi się je w piecach w temperaturze 1000 ° C do 1200 ° C i pokrywa naczynia. Nie jest to więc zwykła emalia, ale wytrzymała, odporna na zarysowania i uderzenia powłoka ceramiczna. Ceramika Riess spełnia wszelkie normy jakościowe Europejskiego Urzędu Szkliwa - European Enamel Authority (EEA). Wszystkie produkty są także kontrolowane przez Departament Bezpieczeństwa Żywności w Wiedniu. Produkcja naczyń Riess jest ekologiczna (CO2 neutralna), dzięki wykorzystaniu energii z trzech własnych elektrowni wodnych . Gotowanie w naczyniach Riess jest energooszczędne - stalowy rdzeń oraz specjalnie zaprojektowana konstrukcja ścianek przewodzi ciepło szybciej, niż w tradycyjnych naczyniach.