Patelnia emaliowana z uchwytami do duszenia 20 cm Riess
- 0043-022
- Producent: Riess
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 3-5 dniDostawa gratis!
- szt.
- 457,00 zł
-
Rata już od:
Średnica: 20 cm
Wysokość: 13,2 cm
Patelnia emaliowana
Pokrywka szklana w zestawie
Patelnia emaliowana z dwoma uchwytami emaliowanymi
Wykonana z czarnej emalii
Okrągły brzeg patelni
Obręcz do nalewania z nierdzewnej stali
Ze szklaną pokrywą
Dostępna o średnicy 20, 24 i 28 cm
Odpowiednie do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednie do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Poręczna patelnia do duszenia jest idealna do wszystkich duszonych potraw oraz do gotowania na parze warzyw lub mięsa. Opcjonalnie dostępny jest z pokrywą lub bez.
Patelnia z dwoma emaliowanymi uchwytami wykończona jest klasyczną czarną emalią i posiada solidną nierdzewną obręcz do nalewania.
Materiał emalii składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.
Doskonałą higienę gwarantuje nieporowata, gładka powierzchnia szkła. Jest to rozwiązanie neutralne zapachowo i hamujące rozwój bakterii, a także łatwe do utrzymania w czystości. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują typowy połysk.
Zastosowanie:
Idealna do duszenia potraw mięsnych lub warzywnych.
Porady:
Patelnie emaliowane RIESS doskonale przenoszą i magazynują ciepło. Najlepsze efekty smażenia osiągniesz, jeśli będziesz przestrzegać "złotych zasad patelni RIESS".