Rondelek emaliowany 1 l z dzióbkiem jasnoniebieski Riess
- 0285-028
- Výrobca: Riess
-
Dostupnosť:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 163,90 zł
Wysokość: 13,7 cm
Średnica: 12 cm
Pojemność: 1 litr
Kolor: jasnoniebieski z zewnątrz, antracytowy w środku
Praktyczny dzióbek, odporny na cięcia i zarysowania.
Do podgrzewania płynów
Z praktyczną wylewką ("dzióbek") i długim uchwytem
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednie do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwy do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)
Nasz popularny dzbanek z dzióbkiem dostępny jest również w tej eleganckiej wersji jako dzbanek do mleka z długim uchwytem. Płyny takie jak mleko, woda, zupa i sosy mogą być wlewane do garnka jednym prostym ruchem. Dzbanek z dzióbkiem z uchwytem jest również idealny do podawania płynów bezpośrednio przy stole. Obręcz jest okrągła i zakrzywiona - beaded rim w języku emaliowanym - gdzie metal jest wygięty, aby stworzyć okrągłą i stabilną obręcz. Ten garnek do mleka jest popularnym pomocnikiem w kuchni.
Materiał emaliowany składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze. Nasze produkty emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia błyskawicznie przewodzi ciepło i trwale je magazynuje, co pozwala na energooszczędne gotowanie. Doskonała higiena dzięki nieporowatej, gładkiej szklanej powierzchni. Naczynia emaliowane polecane są również dla osób uczulonych na nikiel.
Zastosowanie:
Mleko, sosy, a także inne płyny, takie jak zupy, można szybko podgrzać w garnku z dzióbkiem Spienione mleko do porannej kawy lub zupę w talerzu do zupy można łatwo nalać za pomocą garnka z dzióbkiem, nawet bez chochli.
Porady:
Podczas podgrzewania mleka należy wcześniej wlać kilka kropel wody do kubka z dzióbkiem i podgrzewać tylko na średnim ogniu, wtedy mleko nie przypala się tak łatwo.