Jasnoniebieska forma do pieczenia "keksówka" 30 x 10 cm Riess
- 0638-028
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 289,00 zł 251,90 zł
Długość: 30 cm
Szerokość: 10 cm
Wysokość: 7,8 cm
Pojemność: 1,7 litra
Kolor: wewnątrz antracytowa, na zewnątrz jasnoniebieska
Emaliowana forma do ciast, chleba, placków, parfait.
Szczególnie łatwe do odformowania
Do energooszczędnego pieczenia
Odporna na przecięcia i zadrapania
Odpowiednia do piekarnika
Odporna na działanie kwasów owocowych
Hamuje rozwój bakterii i jest neutralna zapachowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
CO2 neutralny wyprodukowany w Austrii
Forma do king cake lub loaf tin jest prawdopodobnie najbardziej popularna, jeśli chodzi o pieczenie ciast w podłużnym kształcie. Ponieważ forma ta jest bardzo uniwersalna, można ją wykorzystać również do wielu innych rzeczy oprócz ciast.
Forma king cake może być używana w każdym piekarniku. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło - dla szczególnie dobrych rezultatów pieczenia. Forma emaliowana do pieczenia jest szczególnie łatwa do wyjęcia (przed napełnieniem ciastem formę należy natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą - patrz również wskazówka poniżej). A czyszczenie jest bardzo łatwe dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.
Materiał emaliowany składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.
Perfekcyjną higienę gwarantuje nieporowata, gładka powierzchnia szklana. Jest ona neutralna zapachowo i nie dopuszcza do rozwoju bakterii, a także jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują swój typowy połysk
Zastosowanie:
W formie typu king cake można piec nie tylko ciasta, ale także małe bochenki chleba. Praktyczna forma do bochenka jest również popularna do pasztecików, klopsików lub parfaitów lodowych, ponieważ emalia doskonale zachowuje smaki, a nieporowata, gładka powierzchnia ma działanie hamujące rozwój bakterii i tym samym zapewnia dobrą higienę.
Porady:
Zawsze dobrze natłuścić emaliowaną formę do pieczenia i posypać mąką lub bułką tartą przed napełnieniem ciastem. Zapobiega to przywieraniu ciast i podobnych produktów oraz ułatwia ich wyjmowanie z formy.