Frytownica/patelnia z koszyczkiem 26 cm Riess
- 0367-022
- Produtor: Riess
-
Disponibilidade:
Jest
Dostawa gratis!
- szt.
- 469,00 zł 427,90 zł
-
Rata już od:
Wysokość: 11,4 cm
Średnica: 26 cm
Emaliowana patelnia z dwoma emaliowanymi uchwytami
Wykonane z czarnej emalii
Bardzo wysokie boki patelni
Obręcz do nalewania ze stali nierdzewnej
Inne dostępne średnice 20,24 cm
Może być używany do smażenia i blanszowania żywności
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C – maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odporny na przecięcia i zarysowania
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Emaliowana patelnia nie ogranicza się tylko do smażenia ziemniaków. Może być również używany w połączeniu z praktyczną wkładką sitową do gotowania dowolnego rodzaju warzyw w wodzie, szybkiego ich wyjmowania, a następnie odsączania.
Ta patelnia, z dwoma emaliowanymi uchwytami, wykonana jest z klasycznej czarnej emalii i ma solidny brzeg ze stali nierdzewnej, dzięki któremu łatwo wylewa się płyny. Wkładka doskonale leży na patelni i posiada praktyczne wsporniki, które pozwalają w łatwy sposób wyjąć usmażone lub ugotowane potrawy z patelni.
Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Prawidłowo użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane zapewniają wieloletnią radość z gotowania i zachowują swój charakterystyczny, błyszczący wygląd.
Zastosowanie
Dzięki praktycznemu wkładowi z sitkiem możesz używać patelni do smażenia, blanszowania lub gotowania warzyw. Gotowane produkty można następnie łatwo usunąć z oleju lub wody po usmażeniu lub ugotowaniu.
Patelnia bez wkładu może służyć jako patelnia do duszenia – idealna do duszenia i duszenia mięsa lub warzyw.
Porady
Emaliowane patelnie RIESS doskonale przenoszą i zatrzymują ciepło. Aby osiągnąć najlepsze rezultaty smażenia, postępuj zgodnie z „Zasadami Złotej Patelni RIESS”