Kwadratowe naczynie do pieczenia 28/28 cm jasnoniebieskie Riess
- 0116-028
- Produttore: Riess
-
Disponibilità:
Esiste
Dostawa gratis!
- szt.
- 273,90 zł
Wymiary wewnętrzne: 28×27,70×5,90 cm
Wymiary zewnętrzne: 32,50×29,90×6,10 cm
Szczególnie łatwy do rozformowania - nowoczesna technologia opatentowana przez Riess
Do pieczenia i smażenia
Bezpieczny dla piekarnika
Do energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy 220°
Odporny na przecięcia i zarysowania
Ochrona przed bakteriami i neutralność zapachowa
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Neutralna pod względem CO2 produkcja w Austrii
Kwadratowa forma do pieczenia wykonana z emalii do pieczenia jest idealna do wszystkich potraw, które są pieczone lub smażone w piekarniku. Jasnoniebieski kolor na zewnątrz i specjalna emalia w kolorze antracytowym wewnątrz, która sprawia, że odformowanie jest szczególnie łatwe.
Dopasowana szklana pokrywa (odporna na ciepło do 200 °) jest dostępna jako akcesorium (sprawdź link), więc patelnia może być również używana do gotowania na parze mięsa i warzyw w nad lub na kuchence. W ten sposób patelnia do pieczenia błyskawicznie zamienia się w patelnię z pokrywką.
Naczynie do piekarnika ma zakrzywiony brzeg - znany jako rolowany brzeg w terminologii emaliowej - który powstaje poprzez wygięcie metalu podczas procesu produkcyjnego, aby utworzyć zaokrąglony i stabilny brzeg. Bez problemu można używać noży do krojenia potraw bezpośrednio w naczyniu.
Po zakończeniu pracy, naczynie do zapiekania jest łatwe do czyszczenia i tak szybko gotowe do następnego użycia.
Materiał emaliowany składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, dlatego jest wykonany z naturalnych surowców.
Dzięki żelaznemu rdzeniowi, ciepło w naszych emaliowanych patelniach do pieczenia i zapiekania jest szybko przewodzone i doskonale magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego i wszechstronnego pieczenia lub zapiekania.
Nieporowata, gładka powierzchnia szklana gwarantuje perfekcyjną higienę. Jest ona neutralna pod względem zapachowym i hamuje rozwój bakterii, a także jest łatwa w czyszczeniu. Przy odpowiednim używaniu i pielęgnacji przedmioty emaliowane będą długo służyły i zachowają swój typowy lśnienie.
Zastosowanie:
Od pieczonych deserów, ciast po warzywa pieczone w piekarniku lub dania gotowane na parze na kuchence (po zastosowaniu pokrywy) - wszystko jest możliwe, dlatego patelnię do zapiekania z jasnoniebieskiej emalii można nazwać multitalentem!
Porady:
Jeśli patelnia do pieczenia jest używana jako naczynie do pieczenia: zawsze dobrze natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą przed wypełnieniem ciastem. Dzięki temu ciasta i tym podobne nie przywierają i można je łatwo wyjąć z formy. Wewnętrzna emalia w kolorze antracytowym sprawia, że wyjmowanie z formy jest szczególnie łatwe.