Kubek emaliowany z dzióbkiem 10cm 0,75L NATURE GREEN Riess
- 0039-110
- Produttore: Riess
-
Disponibilità:
Esiste
Dostawa gratis!
- szt.
- 159,00 zł 130,90 zł
Pojemność: 0,75 l
Wysokość: 10 cm
Średnica: 10 cm
Kolor: Nature Green Light-Medium
Seria PREMIUM
Do podgrzewania płynów
Z praktyczną wylewką ("dzióbkiem")
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporne na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Ten dzbanek jest garnkiem, który nasze babcie zawsze stawiały na kuchence. Niektórzy nazywają go również dzbankiem do mleka lub kubkiem do mleka, ale dla nas zawsze będzie to dzbanek ze względu na jego charakterystyczny kształt wylewki. Dzięki niemu płyny znajdujące się w dzbanku mogą dotrzeć do przeznaczonego dla nich pojemnika bez rozlania ani kropli, a dzięki okrągłemu uchwytowi nadaje się on szczególnie do podawania bezpośrednio przy stole. Krawędź dzbanka jest zaokrąglona - w języku emaliowanym nazywana jest "rolled rim" - i powstaje poprzez wygięcie metalu podczas procesu produkcyjnego, aby stworzyć zaokrągloną i stabilną krawędź. Dzbanek ten jest nie tylko uwielbiany przez nasze babcie, ale dla wielu osób jest również popularnym małym pomocnikiem w kuchni na każdą okazję.
Dzbanek występuje w różnych kształtach, kolorach i wzorach.
Emalia jest wykonana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze. Nasze produkty emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia w mgnieniu oka przewodzi ciepło i długo je utrzymuje, zapewniając energooszczędne gotowanie. Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Naczynia emaliowane polecane są również osobom z alergią na nikiel.
Zastosowanie:
Dzbanka możesz użyć do wygodnego podgrzewania mleka, sosów i innych płynów (np. zupy) i przelewania ich bez rozlewania ani kropli.
Porady:
Podczas podgrzewania mleka wlej wcześniej do dzbanka kilka kropel wody i podgrzewaj tylko na średnim ogniu. Dzięki temu mleko nie będzie się łatwo przypalać.