Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia emaliowana z uchwytami do duszenia 20 cm Riess

  • szt.
  • 457,00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Średnica: 20 cm

Wysokość: 13,2 cm

Patelnia emaliowana

Pokrywka szklana w zestawie

Patelnia emaliowana z dwoma uchwytami emaliowanymi
Wykonana z czarnej emalii
Okrągły brzeg patelni
Obręcz do nalewania z nierdzewnej stali
Ze szklaną pokrywą
Dostępna o średnicy 20, 24 i 28 cm
Odpowiednie do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporny na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy to 220°C
Odpowiednie do piekarników
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

Poręczna patelnia do duszenia jest idealna do wszystkich duszonych potraw oraz do gotowania na parze warzyw lub mięsa. Opcjonalnie dostępny jest z pokrywą lub bez.

Patelnia z dwoma emaliowanymi uchwytami wykończona jest klasyczną czarną emalią i posiada solidną nierdzewną obręcz do nalewania.

Materiał emalii składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z naturalnych surowców.

Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.

Doskonałą higienę gwarantuje nieporowata, gładka powierzchnia szkła. Jest to rozwiązanie neutralne zapachowo i hamujące rozwój bakterii, a także łatwe do utrzymania w czystości. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują typowy połysk.

Zastosowanie:

Idealna do duszenia potraw mięsnych lub warzywnych.

Porady:

Patelnie emaliowane RIESS doskonale przenoszą i magazynują ciepło. Najlepsze efekty smażenia osiągniesz, jeśli będziesz przestrzegać "złotych zasad patelni RIESS".

 

En visitant cette page, vous acceptez l’utilisation des fichiers cookie dont certains peuvent être déjà sauvegardés dans votre navigateur. Pour plus d’informations, veuillez consulter la politique matière de respect de la vie privée.