Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Kanki, kubki, rondle, patelnie, brytfanny emaliowane w kwiatki Riess Flora

Kanki, kubki, rondle, patelnie, brytfanny emaliowane w kwiatki Riess Flora

Garnki emaliowane Riess Flora, biała, funkcjonalna seria tradycyjnych naczyń w nostalgiczne kwiatki.

Riess Flora to seria delikatnych białych garnków emaliowanych w subtelne kwiatki. Są wykonane w manufakturze w Austrii, ceramiczna powłoka jest niezwykle wytrzymała i higieniczna.

Garnki Riess produkowane są od pokoleń w rodzinnej firmie w Austrii. Wykonane są ze stali pokrywanej wysoko gatunkową ceramiką. Warstwa ceramiki wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, takich jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas. Topi się je w piecach w temperaturze 1000 ° C do 1200 ° C i pokrywa naczynia. Nie jest to więc zwykła emalia, ale wytrzymała, odporna na zarysowania i uderzenia powłoka ceramiczna.

Tradycyjne gotowanie, nowa jakość, zdrowe życie!

Garnki ceramiczne Riess - idealne dla alergików i wszystkich dbających o swoje zdrowie.

W naczyniach stalowych może być nawet do 10% niklu, a w Europie aż 60 mln mieszkańców ma alergię na ten pierwiastek. Garnki Riess są wolne od niklu. Gotuj z głową! Gotuj zdrowo!

Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:

- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.

- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła

- odporne na uszkodzenia i zarysowania

- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne

- zdrowsza i energooszczędna kuchnia

- neutralny aromat

- odporność na temperaturę do 450 stopni – maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 stopni

- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji

- dostępne w wielu kolorach i wzorach

- nadające się do recyklingu


Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.