Patelnia ceramiczna z pokrywką Riess Avorio 28 cm seria Premium
- 0057-011
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 469,00 zł 427,90 zł
-
Rata już od:
Średnica 28 cm, wysokość 6,8 cm
Patelnia ceramiczna w kremowym kolorze. Środek patelni - biały. Pokrywka z grubego, hartowanego szkła. Błyszcząca, ciężka i bardzo elegancka. Pokryta trwałą i antybakteryjną powłoką emaliowaną, odporną za zarysowania. Idealna do duszenia mięs i warzyw. Patelnia z serii PREMIUM.
Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!
Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu.
Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości.
Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.
Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.
- idealne do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegające recyklingowi
Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Również indukcyjnych. Łatwe do czyszczenia. Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń. czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.