Patelnia do duszenia z pokrywką 24 cm Riess
- 0458-022
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 471,90 zł
-
Rata już od:
Średnica: 24 cm
Wysokość: 7,5 cm
Waga: 2,40 kg
Czarna emaliowana patelnia do duszenia z dwoma emaliowanymi uchwytami
Ze szklaną pokrywą
Dostępny w rozmiarach 24 i 28 cm
Dla energooszczędnego gotowania
Odporność termiczna do 450°C - zalecana maksymalna temperatura pracy 220°C
do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
Odpowiedni do piekarników
Odporna na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2
Patelnia do duszenia babci z dwoma uchwytami jest idealna do wszystkich duszonych potraw oraz do gotowania warzyw i mięsa na parze.
Okrągła patelnia do duszenia z wysokim brzegiem jest naprawdę uniwersalna, nadaje się nie tylko do duszenia potraw. Można w niej również zapiekać potrawy z jajek, przygotować azjatyckie dania z woka czy też chrupiące kotlety. Ponadto patelnię do duszenia babci można bez problemu wstawić do piekarnika na wysoką temperaturę i używać jako naczynie do zapiekania lub patelnię do pieczenia (szklana pokrywa odporna na temperaturę do 220°C).
Dzięki dwóm praktycznym uchwytom można ją postawić bezpośrednio na stole i używać jako patelnię do serwowania.
Materiał emaliowany składa się z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z naturalnych surowców.
Gładka, nieporowata szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Jest ona neutralna pod względem zapachu i nie przepuszcza bakterii, a ponadto łatwo się ją czyści. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane długo sprawiają przyjemność i zachowują swój typowy połysk.
Zastosowanie:
W emaliowanej patelni do duszenia babci można wyczarować wypieki, słodkie i pikantne dania. Twoja wyobraźnia nie ma granic.
Porady:
Jeśli patelnia do duszenia jest używana jako forma do pieczenia np. chleba, zawsze dobrze ją natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą przed napełnieniem ciastem. Zapobiega to przywieraniu ciastek i podobnych produktów, które można łatwo wyjąć z formy.