Patelnia emaliowana do jajek i innych potraw szara 18 cm Riess Pure Grey
- 0293-065
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 185,90 zł
Średnica: 18 cm
Wysokość: 4 cm
Patelnia z dwoma uchwytami, szara emaliowana, białe wnętrze.
- Z zewnątrz szary, wewnątrz biały
- Dwa emaliowane uchwyty
- Średnica 18 cm
- Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
- Dla energooszczędnego gotowania
- Odporność na temperaturę do 450°C - zalecana maksymalna temperatura pracy 220°C
- Odpowiednie do piekarników
- Odporny na przecięcia i zadrapania
- Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
- Łatwe do czyszczenia
- Nadaje się do recyklingu
- Produkcja w Austrii neutralna pod względem emisji CO2
Omlety, jajecznica i jajka sadzone - nasza patelnia do jajek jest idealna do tych potraw z jajek i wielu innych. Jest w sam raz do omletów i innych potraw z jajek. Żelazny rdzeń emalii szybko i optymalnie rozprowadza ciepło po dnie patelni, co oznacza, że w razie potrzeby można je szybko zmniejszyć, ponieważ potrawy z jajek nie radzą sobie w zbyt wysokiej temperaturze. Po ugotowaniu jajek można je również rozdzielić na patelni, ponieważ emalia jest odporna na zadrapania i przecięcia. Dzięki dwóm uchwytom patelnia do jajek nadaje się również jako naczynie do serwowania, z którego można jeść, ponieważ emalia jest odporna na zadrapania i przecięcia.
Patelnia jest bardzo łatwa do czyszczenia po użyciu (można ją nawet myć w zmywarce) i jest niezniszczalna, jeśli jest odpowiednio używana i pielęgnowana.
Jeśli chcesz mieć większy omlet, mamy również inne wersje tej patelni z długim uchwytem: nasze patelnie do omletów 20 i 22 cm.
Emalia jest wytwarzana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi, ciepło jest szybko odprowadzane i zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę, ponieważ jest neutralna dla smaku, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane mogą służyć przez wiele lat i zachowują swój charakterystyczny, lśniący wygląd.
Zastosowanie
Oprócz tego, że jest używany do gotowania jajek, nasza patelnia do jajek jest również świetna do użycia jako małe naczynie do pieczenia w piekarniku. Możesz użyć go do przygotowania pięknych małych quiches i tarte tatin.
Porady
Do gotowania jajek na patelni emaliowanej potrzebne jest masło lub olej, ale wysoka temperatura nie jest potrzebna. Najlepiej jest sprawdzić, czy temperatura jest odpowiednia, wlewając kilka kropel masy jajecznej na patelnię do omletów. Nie powinny one natychmiast zacząć się kurczyć; jeśli tak się stanie, oznacza to, że patelnia jest zbyt gorąca. Jeśli nic się nie dzieje, oznacza to, że patelnia jest za zimna. Jeśli krople zaczną lekko gęstnieć, patelnia ma dokładnie właściwą temperaturę. Teraz dodaj całą masę, zmniejsz nieco ogień, ponieważ emalia magazynuje ciepło, i poczekaj, aż omlet "uwolni" się nieco od dna patelni. Dopiero wtedy należy odwrócić omlet.
Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!
Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu.
Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości.
Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potaż, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.
Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy.
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegają recyklingowi
Patelnie ceramiczne mają specjalną powłokę, ktora gwarantuje zdrowe smażenie. Podczas podgrzewania do wysokiej temperatury nie wydzielają się żadne toksyczne substancje. Przygotowanie na nich potraw przebiega jednak zupełnie inaczej niż na patelniach teflonowych. Zawsze wlewamy tłuszcz na zimną patelnię i nigdy nie podgrzewamy pustych naczyń. Jeśli podsmażane na naszej patelni mięso lekko przywrze to pamiętajcie, że to normalny objaw. Patelnia ceramiczna szybko się rozgrzewa i białko za szybko się ścina. Najlepiej jest używać patelnie ceramiczne do duszenia mięs i warzyw. Tak przygotowane potrawy można następnie wstawić do piekarnika, gdyż wiele patelni ceramicznych ma odpowiednie do tego celu uchwyty. Smutna wiadomosć to taka, że na patelni ceramicznej nie usmażycie raczej placków czy naleśników, ale z pewnoścą znajdziecie na rynku wiele patelni do tego celu. Gdy potrawa na naszej patelni ceramicznej się przypali lub przywrze namoczcie ją, a dopiero później wyczyśćcie plastikową łopatką i szczoteczką z płynem. Patelnia ceramiczna posłuży wam przez długie lata, jest trwała i nie traci koloru. Można myć ją w zmywarce.