Czerwona Brytfanna/ Parowar z wkładką do gotowania na parze i pokrywką 28/28 4,5l Riess Classic
- 0114-020
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 504,90 zł
-
Rata już od:
3 CZĘŚCIOWA BRYTFANNA/PAROWAR ZE SZKLANĄ POKRYWĄ I WKŁADKĄ DO GOTOWANIA NA PARZE
Wymiary: 28 x 28 cm
Wysokość: 17 cm
Pojemność: 4,5 l
kolor czerwony
Do gotowania na parze, gotowania, rozmrażania, podgrzewania, sterylizacji
Kwadratowy kształt 28/28 cm
Kolor czerwony
Szeroka krawędź uchwytu o wysokości 10 cm
Szklana pokrywka
Wkład do gotowania
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym ogniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporne na przecięcia i zarysowania
Hamujący bakterie i neutralny zapachowo
Łatwe do czyszczenia
Recyclebar
Produkt neutralny pod względem emisji CO2, wyprodukowany w Austrii
Gotowanie na parze bez własnego urządzenia elektrycznego? Nasza trzyczęściowa kuchenka parowa została zaprojektowana właśnie do takich przypadków. Dzięki otworom do gotowania na parze we wkładzie do gotowania warzywa, makaron, ryby lub mięso gotuje się delikatnie i delikatnie. Gotowanie na parze oznacza gotowanie w sposób łagodny dla witamin i składników odżywczych. Gorąca para zapobiega wypłukiwaniu lub wysychaniu składników. Żywność pozostaje naturalna i dzięki temu ma bardziej intensywny smak. Potrzebujesz mniej tłuszczu, soli i przypraw, ponieważ składniki są konserwowane.
Wszechstronna kuchenka parowa jest również bardzo przydatna do rozmrażania, podgrzewania potraw lub sterylizacji przedmiotów.
Parowar ma kwadratowy kształt bez uchwytu, dzięki czemu jest bardzo łatwy do przechowywania, nawet w kuchniach z niewielką ilością miejsca do przechowywania. Szklana pokrywka inspekcyjna umożliwia obserwację procesu gotowania
Materiał emalia składa się z żelaza, które w wysokich temperaturach zostało stopione ze szkłem, czyli z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich typach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet na otwartym ogniu). Dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko odprowadzane, a następnie magazynowane: do zrównoważonego, energooszczędnego gotowania.
Idealną higienę gwarantuje gładka, pozbawiona porów szklana powierzchnia. Jest neutralny pod względem zapachu i hamuje bakterie, a także jest łatwy do czyszczenia. Naczynia emaliowane odpowiednio użytkowane i pielęgnowane dają przyjemność przez długi czas i zachowują swój typowy połysk.
ZASTOSOWANIE
W parowarze można delikatnie ugotować nie tylko warzywa, ale także azjatyckie pierogi, filety z kurczaka lub ryby i wiele więcej. Mrożonki można w nim łatwo rozmrozić, a resztki można delikatnie podgrzać. Uniwersalne urządzenie może być również używane do sterylizacji smoczków, słoików i nie tylko.
Oto jak to działa: Napełnij parowar wystarczającą ilością wody i umieść żywność na podstawie naczynia do gotowania na parze. Pokarm nie powinien leżeć w wodzie. Następnie załóż pokrywkę. Jak tylko woda się zagotuje, nieznacznie obniż temperaturę.
Wskazówka: Podczas gotowania parowar powinien być zawsze zamknięty, aby para nie uciekała, ale skraplała się na pokrywie. Dzięki temu wszystko pozostaje soczyste i delikatne, a energia nie jest tracona.
Otwierając pokrywkę, zawsze noś naczynia w rękawiczkach, aby chronić się przed gorącą parą.