Patelnia do piekarnika ceramiczna czerwona Riess Rot 20 cm
- 0600-019
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 154,00 zł
Patelnia z powłoką ceramiczną o średnicy 20 cm, wysokość 3,9 cm Idealna do duszenia mięsa i warzyw.
Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.
Patelnie ceramiczne mają specjalną powłokę, ktora gwarantuje zdrowe smażenie. Podczas podgrzewania do wysokiej temperatury nie wydzielają się żadne toksyczne substancje. Przygotowanie na nich potraw przebiega jednak zupełnie inaczej niż na patelniach teflonowych. Zawsze wlewamy tłuszcz na zimną patelnię i nigdy nie podgrzewamy pustych naczyń. Jeśli podsmażane na naszej patelni mięso lekko przywrze to pamiętajcie, że to normalny objaw. Patelnia ceramiczna szybko się rozgrzewa i białko za szybko się ścina. Najlepiej jest używać patelnie ceramiczne do duszenia mięs i warzyw. Tak przygotowane potrawy można następnie wstawić do piekarnika, gdyż wiele patelni ceramicznych ma odpowiednie do tego celu uchwyty. Smutna wiadomosć to taka, że na patelni ceramicznej nie usmażycie raczej placków czy naleśników, ale z pewnoścą znajdziecie na rynku wiele patelni do tego celu. Gdy potrawa na naszej patelni ceramicznej się przypali lub przywrze namoczcie ją, a dopiero później wyczyśćcie plastikową łopatką i szczoteczką z płynem. Patelnia ceramiczna posłuży wam przez długie lata, jest trwała i nie traci koloru. Można myć ją w zmywarce.