Patelnia głęboka ceramiczna 34 cm czarna do kotletów Riess CLASSIC Schwarzemaille
- 0384-022
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Szybka dostawa!
Dostawa gratis!
- szt,
- 389,00 zł 350,90 zł
-
Rata już od:
Naczynie uniwersalne w kolorze czarnym do pieczenia, smażenia i duszenia.
Średnica: 34 cm
Średnica podstawy: 28,5 cm
Wysokość: 13,1 cm
Pojemność: 3,7 litra
Garnki austriackiej firmy Riess produkowane są od pokoleń w fabryce w Ybbsitz. Powlekane są trwałą i antybakteryjną połoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, a dzięki łatwemu czyszczeniu zapewnia optymalną higienę w kuchni. Emalia podgrzewana do wysokiej temperatury nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.
Patelnie ceramiczne mają specjalną powłokę, która gwarantuje zdrowe smażenie. Podczas podgrzewania do wysokiej temperatury nie wydzielają się żadne toksyczne substancje. Przygotowanie na nich potraw przebiega jednak zupełnie inaczej niż na patelniach teflonowych. Zawsze wlewamy tłuszcz na zimną patelnię i nigdy nie podgrzewamy pustych naczyń. Jeśli podsmażane na naszej patelni mięso lekko przywrze to pamiętajcie, że to normalny objaw. Patelnia ceramiczna szybko się rozgrzewa i białko za szybko się ścina. Najlepiej jest używać patelnie ceramiczne do duszenia mięs i warzyw. Tak przygotowane potrawy można następnie wstawić do piekarnika. gdyż wiele patelni ceramicznych ma odpowiednie do tego celu uchwyty. Smutna wiadomość to taka, że na patelni ceramicznej nie usmażycie raczej placków czy naleśników, ale z pewnością znajdziecie na rynku wiele patelni do tego celu. Gdy potrawa na naszej patelni ceramicznej się przypali lub przywrze namoczcie ją, a dopiero później wyczyśćcie plastikową łopatką i szczoteczką z płynem. Patelnia ceramiczna posłuży wam przez długie lata, jest trwała i nie traci koloru. Można myć ją w zmywarce.