Naczynie żaroodporne Flora 35x23 cm 7,5l Riess
- 0433-070
- Fabricante: Riess
-
Disponibilidad :
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 295.90 zł
Pojemność: 7,5l
Wysokość: 7,7 cm
Wymiary: 35x23 cm
Naczynie żaroodporne prostokątne bez uchwytów
Z rolowanym obrzeżem
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwasy owocowe
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Jak sama nazwa wskazuje, nasze bezuchwytowe brytfanny doskonale nadają się do przyrządzania wszelkiego rodzaju zapiekanek, lasagne itp. Świetnie nadają się jednak również do wypieku ciast owocowych czy strudla i nie tylko. Występują w różnych rozmiarach i kolorach oraz są wykonane z wytrzymałej emalii. Naczynia mają zaokrąglone brzegi - zwane w kategoriach emalii walcowaną krawędzią - które są tworzone przez wyginanie metalu podczas procesu produkcyjnego w celu utworzenia zaokrąglonego i stabilnego brzegu. Naczynie żaroodporne nadaje się do każdego rodzaju piekarnika. Ale pamiętaj, aby zawsze używać uchwytów do garnków!
Emalia jest wykonana z żelaza stapianego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana w 100% z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniu ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie i pieczenie.
Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd. Link do instrukcji użytkowania i pielęgnacji.
Zastosowania:
Naczynie żaroodporne to uniwersalne naczynie, które można wykorzystać do przygotowania wszystkich rodzajów zapiekanek, a także zapiekanek z makaronem i lasagne. Może być również używany do pieczenia płaskich (owocowych) ciast, strudla i wielu, wielu innych.