KIL-Słoik 0,093 l, Made In England
- BTR_0025.572
- Produttore: KILNER (RAYWARE GROUP)
-
Disponibilità:
Esiste
Dostawa gratis!
- szt.
- 15,00 zł
CECHY PRODUKTU:
- słoiczek przeznaczony na np. miód, dżem, suszone owoce, produkty sypkie itp., 0,093 l,
- wykonany w Anglii ze szkła pochodzącego w 30% z recyklingu,
- charakterystyczna dla kolekcji metalowa pokrywka typu „twist” w biało-niebieską kratkę,
Wymiary: 8 x 5,1 cm (wys. x śr.)
Pojemność: 0,093 l
Materiał: szkło, metal
Kolor: przezroczysty, biały, niebieski
Kolekcja: Made In England
Instrukcje dotyczące użytkowania:
• Przed pierwszym użyciem sprawdź słoik czy nie jest wyszczerbiony ani pęknięty.
• Jeśli posiada jakieś defekty zastąp słoik nowym.
• Słoiki i pokrywy muszą być umyte przy użyciu ciepłej (ale nie gorącej) wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
• Przed wekowaniem słoiki i pokrywy muszą być wysterylizowane w gorącej wodzie.
• Nie wlewaj wrzącej wody bezpośrednio do słoików ponieważ skutkować to może jego pęknięciem.
• Kiedy napełnisz słoik konfiturą upewnij się, że pozostawiłeś odpowiednią przestrzeń pomiędzy konfiturą i spodem zakrętki (ok. 1-2cm)
• Usuń pęcherzyki powietrza za pomocą drewnianej lub silikonowej szpatuły.
• Upewnij się, że obręcz słoika jest czysta i umieść wieczko próżniowe na słoiku, następnie umieść zewnętrzną nakrętkę i dokładnie dokręć.
• Niewłaściwe dokręcenie słoika może skutkować brakiem szczelności i popsuciem się przetworu.
• Nie stawiaj gorącego słoika na zimnej, mokrej lub metalowej powierzchni, ponieważ skutkować to może jego pęknięciem.
• Pasteryzując słoiki w gorącej wodzie, nie pozwól, aby miały one bezpośredni kontakt z dnem naczynia, nie zanurzaj ich również gwałtownie w gotującej się wodzie- pozwól, aby temperatura wody stopniowo wzrastała.
• Zawekowany słoik powinien pozostać w pozycji odwróconej przez 24h.
• Przechowuj w ciepłym, suchym i chłodnym miejscu
W przypadku:
• nieodpowiedniego użycia i przechowywania
• zmian, będących wyłącznie efektem wizualnym
• uszkodzeń mechanicznych
reklamacje nie będą uwzględniane.