Kubek ceramiczny 1l bordowy Riess Rosso seria Premium
- 0672-008
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt,
- 159,00 zł 139,70 zł
Piękny i praktyczny kubek emaliowany w kolorze wiśniowym. Ozdoba każdej kuchni.
Znakomity do zagotowania jajek, kilku ziemniaków na obiad, a także do przechowywania resztek z obiadu.
Trwała i antybakteryjna powłoka ceramiczna nie chłonie kwasu wydzielanego przez żywność, nie wydziela więc szkodliwego dla zdrowia niklu.
Idealny dla alergików. Zdrowe gotowanie!
Średnica 12 cm, pojemność 1 litr
Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!
Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu.
Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości.
Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.
Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.
Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:
- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy,
- idealne się do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- podlegają recyklingowi
Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Również indukcyjnych. Łatwe do czyszczenia. Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń, czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.