Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Forma ceramiczna do pieczenia ciast lub pasztetu 30 x 10 cm Riess

  • szt.
  • 273,90 zł

Długość: 30 cm

Szerokość: 10 cm

Wysokość: 6,7 cm

Materiał: Żaroodporny

Kolor: wewnątrz antracytowy, na zewnątrz jasnoniebieski

 

Emaliowane, karbowane naczynie do pieczenia ciast, placków, pasztetów.
Szczególnie łatwe do odformowania
Zwijana krawędź (walcowana)
Do energooszczędnego pieczenia
Odporna na przecięcia i zadrapania
Nadaje się do wszystkich piekarników
Odporne na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

 

Półokrągłe foremki do ciasta z grzbietami, takie jak ta, są tradycyjnie znane w Austrii jako "Rehrückenformen" i są zwykle używane do robienia Rehrücken (po niemiecku "siodło dziczyzny"), austriackiego ciasta z czekolady i migdałów, które ma przypominać kształt grzbietu jelenia. Model z naszej serii emalii do pieczenia RIESS ma wewnątrz kolor antracytowy, a na zewnątrz jasnoniebieski.

Forma do pieczenia z grzbietem może być używana w każdym piekarniku, jest solidna, trwała i łatwa do czyszczenia. Rant emaliowanej formy do pieczenia bochenka jest zakrzywiony - w emalii nazywa się to walcowanym brzegiem. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając wyjątkowe rezultaty pieczenia. Sama forma jest również bardzo łatwa do czyszczenia dzięki swojej nieporowatej, gładkiej powierzchni.

Emalia jest wytwarzana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze - innymi słowy z samych naturalnych surowców. Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.

Forma emaliowana do pieczenia jest szczególnie łatwa do rozformowania (przed napełnieniem ciastem formę należy natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą - patrz również wskazówka poniżej). Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat radości z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Porady:

Zagłębiona forma może być używana nie tylko do pieczenia. Jest również idealna do przygotowywania ciastek i lodowych parfaitów, ponieważ emalia doskonale zachowuje smaki, a nieporowata, gładka powierzchnia zapobiega rozwojowi bakterii, zapewniając tym samym dobrą higienę.