Kanka emaliowana na mleko 2l biała z krówką Riess Almliesel
- 0311-084
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 399,00 zł 361,90 zł
-
Rata już od:
Wysokość: 23,5 cm
Pojemność: 2l
Idealna na mleko oraz do przechowywania potraw. Stylowe i praktyczne naczynie z nostalgiczną nutą retro. W domu może zostać wykorzystane w rożnych funkcjach. Znakomicie wkomponowuje się w przestrzeń kuchenną i stanowi jej oryginalną ozdobę. Pokrywka wykonana z plastiku, idealnie pasuje do krawędzi kanki, dzięki temu nic się nie wyleje.
Nadruki na produktach występują w różnych wariantach graficznych i mogą odbiegać od przedstawionych na fotografiach.
Naczynie, które przywołuje nam na myśl czasy dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi i świeżego ciepłego mleka prosto od krowy. Być może dlatego w ostatnim czasie wraca do łask i staje się nieodzownym elementem wyposażenia kuchni, zwłaszcza tej urządzanej w stylu retro.
Do czego przyda nam się kanka(bańka) w domu?
Praktyczna bańka „na mleko” współcześnie wykorzystywana jest w różnych funkcjach. Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje i nie wysypie. Z tego powodu znakomicie sprawdzi się jako pojemnik na: - mniejsze owoce takie jak: jagody, borówki, truskawki, agrest, śliwki itp. - soki, kompoty, mleko i innego rodzaju napoje i płyny itp. W kuchni może spełniać też funkcje dekoracyjne. Ociepla nowoczesne wnętrze a do tego nadaje mu domowego klimatu z uroczą nutą retro.
Jakie posiada zalety?
Kanki (bańka) firmy Riess produkowane są z wysokiej jakosci emalii w fabryce w Ybbsitz. Funkcjonalna i praktyczna Kanka powleczona jest trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, co powoduje, że kanka jest łatwa do czyszczenia. Zdrowa i antyalergiczna Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel. Emalia nie wydziela żadnych szkodliwych substancji. Garnki Riess produkowane są od pokoleń w rodzinnej firmie w Austrii. Wykonane są ze stali pokrywanej wysoko gatunkową ceramiką. Warstwa ceramiki wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych składników, takich jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas. Topi się je w piecach w temperaturze 1000 ° C do 1200 ° C i pokrywa naczynia. Nie jest to więc zwykła emalia, ale wytrzymała, odporna na zarysowania i uderzenia powłoka ceramiczna. Ceramika Riess spełnia wszelkie normy jakościowe Europejskiego Urzędu Szkliwa - European Enamel Authority (EEA). Wszystkie produkty są także kontrolowane przez Departament Bezpieczeństwa Żywności w Wiedniu.