Czerwony kubek emaliowany z dzióbkiem w białe kropki 0,75l Riess
- 0039-077
- Fabricant: Riess
-
Disponibilité:
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 209,00 zł 185,90 zł
Średnica 10 cm, wysokość 10 cm
Do podgrzewania płynów
Z wzorem „Biała kropka”
Z praktycznym dziobkiem („dziób”)
Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Do energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Dzięki naszym dzbankom/kubkom w białe kropki możesz nadać swojej kuchni odrobinę wiejskiego, letniego charakteru.
Można je również nazwać dzbanami na mleko lub kubkami na mleko, ale my zawsze nazywaliśmy to naczynie o tradycyjnym kształcie po prostu „dzbankiem”. Dzieje się tak za sprawą charakterystycznego dziobka, który pomaga nalewać płyny takie jak mleko, woda, zupy i sosy bez rozlewania kropli. Dzięki zaokrąglonemu uchwytowi nasz dzbanek idealnie nadaje się do serwowania bezpośrednio przy stole. Obręcz jest zakrzywiona – znana jako obręcz walcowana w kategoriach emalii – i jest tworzona przez zginanie metalu podczas procesu produkcyjnego, aby utworzyć zaokrągloną i stabilną obręcz. Ten dzbanek jest nie tylko uwielbiany przez nasze babcie, ale dla wielu osób nadal jest popularnym małym pomocnikiem w kuchni na każdą okazję.
Dzbanek występuje w różnych kształtach, kolorach i wzorach. Do dzbanka w wersji Classic White można również znaleźć inne przybory kuchenne, takie jak garnki, miski o rozmiarach od bardzo małych do musli do bardzo dużych do sałatek, chochli i wielu innych. Te produkty z naszej gamy Classic White można również łatwo łączyć z kubkami, dzbankami, garnkami, miskami i innymi przedmiotami w naszym niebiesko-białym dirndl.
Emalia wykonana jest z żelaza, które w wysokich temperaturach stapia się ze szkłem. Nasze produkty emaliowane nadają się do stosowania na wszystkich typach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia w mgnieniu oka przewodzi ciepło i zatrzymuje je przez długi czas, zapewniając energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Prawidłowo użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane zapewniają wieloletnią radość z gotowania i zachowują swój charakterystyczny, błyszczący wygląd.
Zastosowania:
Możesz użyć dzbanka/kubka do wygodnego podgrzewania mleka, sosów i innych płynów (np. zupy) i nalewania ich bez rozlewania kropli. Na przykład możesz użyć go do przygotowania ciepłego sosu waniliowego do strudla lub spienionego mleka do porannej kawy. Możesz także użyć dzbanka, aby łatwo wlać zupę do naczynia na zupę.
Porady:
Podczas podgrzewania mleka wcześniej wlej kilka kropli wody do dzbanka i podgrzej je tylko na średnim ogniu. Zapobiega to łatwemu przypalaniu mleka.