Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Kubek z dzióbkiem emaliowany jeżynowy 1l Riess Brombeer

  • szt.
  • 196.90 zł 169.00 zł

Do podgrzewania płynów
Wysokość 11 cm
Średnica 12 cm
Pojemność 1,00 litra
Z praktyczną wylewką ("dzióbek") i uchwytem

Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zadrapania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

 

Do naszej serii Nouvelle zaprojektowaliśmy miskę na mleko w kształcie brzucha.
Nazywamy te patelnie na mleko "dzbankami" ze względu na ich charakterystyczny dzióbek, który może być używany do łatwego nalewania płynów, takich jak mleko, woda, zupa i sosy. Dzbanek jest również świetny do podawania płynów bezpośrednio przy stole dzięki okrągłemu uchwytowi. Krawędź jest zakrzywiona - w terminologii emaliowej znana jako rolowana krawędź - i powstaje poprzez wygięcie metalu podczas procesu produkcyjnego, aby stworzyć zaokrągloną i stabilną krawędź. Ta patelnia do mleka jest popularnym pomocnikiem w kuchni i uzupełnia nasz zestaw naczyń Nouvelle, który jest dostępny w wielu modnych odcieniach.

Emalia jest wykonana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowanie
Dzbanka / kubka możesz używać do wygodnego podgrzewania mleka, sosów i innych płynów (np. zupy) i przelewania ich bez rozlewania ani kropli. Możesz na przykład użyć go do łatwego nalania spienionego mleka do porannej kawy lub do przelania zupy do naczynia.

Porady
Podczas podgrzewania mleka, włóż wcześniej do dzbanka kilka kropel wody i podgrzewaj go tylko na średnim ogniu. Dzięki temu mleko nie będzie się łatwo przypalać.