Okrągła emaliowana forma do ciasta 24 cm Riess
- 0493-022
- Fabricante: Riess
-
Disponibilidad :
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 289.00 zł
Wysokość: 7,5 cm
Średnica: 24 cm
Okrągła, emaliowana forma do ciasta
Ze zdejmowaną podstawą, idealna na biszkopt, tiramisu
Walcowana obręcz
Czarna emalia
Do energooszczędnego pieczenia
Odporny na przecięcia i zarysowania
Nadaje się do piekarników
Odporny na kwas owocowy
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralny smakowo
Łatwe do czyszczenia
Recykling
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii
Tort Sachera, Tort Linzer, Charlottes, Diabelski tort spożywczy – to wszystko i wiele innych pysznych deserów można przygotować z okrągłej emaliowanej formy do ciasta Riess.
Zdejmowaną podstawę formy można łatwo włożyć do zewnętrznego brzegu i należy ją delikatnie popchnąć do góry, aby ciasto można było wyjąć po zakończeniu pieczenia (patrz porady poniżej)
Okrągła, emaliowana forma do ciasta jest wytrzymała, trwała i łatwa do czyszczenia. Krawędź formy do ciasta jest zakrzywiona – tak zwana krawędź zwijana/walcowana. Żelazny rdzeń równomiernie rozprowadza ciepło, zapewniając wyjątkowe rezultaty pieczenia. Sama forma jest również bardzo łatwa w czyszczeniu dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.
Emalia wytwarzana jest z żelaza stapianego w wysokich temperaturach ze szkłem, dlatego jest wytwarzana z naturalnych surowców. Nasze naczynia emaliowane nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa w czyszczeniu. Właściwie użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane mogą zapewnić wiele lat przyjemności z gotowania i zachować swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowania
Forma nadaje się nie tylko do pieczonych deserów, ale także do przygotowywania deserów na zimno (nie pieczonych).
Porady
Przed dodaniem masy do ciasta upewnij się, że emaliowana forma do pieczenia jest dobrze nasmarowana i pokruszona mąką/kaszą manną/bułką tartą. Gwarantuje to, że ciasto nie przykleja się i można je łatwo wyjąć z formy.
Aby wyjąć ciasto z foremki, połóż formę na półwysokim pojemniku (mniejszym niż średnica foremki) i ostrożnie pociągnij boki foremki w dół po poluzowaniu ciasta z boków szpachelką.