Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Garnek ceramiczny 6,5l kremowy Riess Avorio seria Premium

  • szt,
  • 658.90 zł
  • Logo
    Rata już od:

Piękny garnek ceramiczny w kremowym kolorze, środek garnka biały.

Błyszczący i bardzo elegancki, ozdoba każdej kuchni. Pokryty trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną. Idealny dla alergików. Zdrowe gotowanie!

Średnica 24 cm, pojemność 6,5 litra

Garnek z serii PREMIUM, pokrywka w komplecie.

Gotuj zdrowo, dbaj o siebie i środowisko!

Zdrowe gotowanie to już nasz obowiązek wobec siebie i rodziny. Dlatego firma Riess przygotowała specjalną ofertę - zdrowe garnki w powłoką ceramiczną, która nie zawiera niklu.

Emalia - powłoka ceramiczna wykonana jest z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości. 

Emalia to nic innego jak żelazo, które jest skondensowane ze szkłem silikatowym w temperaturze 850 ° C. W produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne "zasoby mineralne", takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potas, a także najmniejsze ilości tlenków metali. Nie ma sztucznych pierwiastków, dlatego emalia w 100% podlega recyklingowi w złomie.

Proces wypalania wytwarza cudownie jarzące się kolory szkliwa, a także twardą, nieporowatą i odporną na zarysowania powierzchnię.

Dziesięć powodów aby kupić garnki Riess:

- CO2 neutralny - oznacza to, że producent wykazuje ogromną troskę o środowisko naturalne i produkuje w oparciu o najwyższe standardy,
- idealne do indukcji i wszystkich innych źródeł ciepła
- odporne na uszkodzenia i zarysowania
- łatwe do czyszczenia i bakteriostatyczne
- zdrowsza i energooszczędna kuchnia
- neutralny aromat
- odporność na temperaturę do 450 ° - maksymalna zalecana temperatura robocza to 220 °
- trwałe przy właściwej obsłudze i konserwacji
- dostępne w wielu kolorach i wzorach
- nadają się do recyklingu 

Garnki Riess odpowiednie są do wszystkich typów kuchenek i piekarników. Również indukcyjnych. Łatwe do czyszczenia. Aby naczynia służyły nam jak najdłużej nie należy: nagrzewać pustych naczyń, czyścić ich twardymi i ostrymi szczotkami, narażać na nagłe zmiany temperatury. Trudne do usunięcia zabrudzenia można usunąć gotując w naczyniu wodę z octem lub odrobiną płynu do naczyń. Przed gotowaniem mleka należy przepłukać garnek zimną wodą. Należy pamiętać, że tłuszcz wlewamy zawsze na zimną patelnię.