Emaliowana Blacha do pizzy Ø32 cm czekolada/wanilia Riess
- 0649-573
- Fabricante: Riess
-
Disponibilidad :
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 249.00 zł 218.90 zł
Średnica: 32 cm
Wysokość: 3,3 cm
Okrągła blacha do pieczenia pizzy lub ciast
Zwijany rant
Powierzchnia odporna na przecięcia i zarysowania
Dwukolorowa czekolada-wanilia
Dla energooszczędnego pieczenia
Odporna na nacięcia i zadrapania
Odpowiednie do piekarników
Odporny na działanie kwasów owocowych
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii
Nasza emaliowana taca do pizzy jest idealna do przyrządzania pizzy w stylu neapolitańskim.
Taca do pizzy może być używana we wszystkich piekarnikach i może być również używana do przygotowywania potraw innych niż pizza. Taca jest również wytrzymała, długotrwała, łatwa do czyszczenia i nie rdzewieje. Obręcz blachy do pizzy jest zakrzywiona - w terminologii emaliowanej jest to znane jako obręcz walcowana.
Ponieważ emalia jest odporna na przecięcia i zadrapania, pizza może być równomiernie rozłożona z tacy po pokrojeniu jej nożem lub nożykiem do pizzy, bez uszkodzenia samej tacy. Taca jest bardzo łatwa do czyszczenia dzięki nieporowatej, gładkiej powierzchni.
Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie. Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane zapewniają wiele lat radości z gotowania i zachowują swój charakterystyczny błyszczący wygląd.
Zastosowanie
Okrągła, emaliowana taca do pizzy jest również świetna do przygotowywania quiches lub płaskich ciast z owocami. Jeśli spojrzeć na to w ten sposób, nasza taca do pizzy może być również nazywana tacą do ciasta.
Słyszeliśmy również, że okrągła taca może być również używana jako taca do serwowania w razie potrzeby.