Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Patelnia emaliowana do wytapiania smalcu czarna 30 cm Riess

  • szt.
  • 349.00 zł 328.90 zł
  • Logo
    Rata już od:

Wysokość: 12,5 cm

Średnica: 30 cm

Waga: 1,45 kg

Czarna patelnia do wytapiania tłuszczu zwierzęcego 
Wysokie boki z chromowaną obręczą i dwoma uchwytami
Dostępne w rozmiarach od 20 do 32 cm średnicy
Odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odpowiednie do piekarników
Odporne na przecięcia i zarysowania
Zapobiega rozwojowi bakterii i jest neutralna smakowo
Łatwe do czyszczenia
Możliwość recyklingu
Produkcja neutralna pod względem CO2 w Austrii

 

Nasza czarna emaliowana patelnia do smalcówki była kiedyś w prawie każdym domu, ponieważ smalec i skwarki były najczęściej przygotowywane w domu. Smalec to nie tylko pasta do chleba, ale także tłuszcz do smażenia wielu potraw, takich jak sznycle czy pączki z dżemem.

Producent Riess w swojej ofercie ma różne pojemności tego naczynia, ponieważ wykorzystanie smalcu różni się w zależności od wielkości gospodarstwa domowego :)

Nasze patelnie dostępne są w rozmiarach od 20 do 30 cm średnicy i od 1 do 5 litrów pojemności.

Posiadamy również patelnię maxi, która ma średnicę 45 cm i pojemność 18 litrów.

Emalia powstaje z żelaza stopionego ze szkłem w wysokich temperaturach, dlatego jest wykonana z naturalnych surowców.
Nasze naczynia emaliowane nadają się do użytku na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym płomieniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie zatrzymywane. Zapewnia to zrównoważone, energooszczędne gotowanie.
Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje perfekcyjną higienę, ponieważ jest neutralna smakowo, zapobiega rozwojowi bakterii i jest łatwa do czyszczenia. Przy odpowiednim użytkowaniu i pielęgnacji nasze naczynia emaliowane mogą zapewnić lata radości z gotowania i zachowają swój charakterystyczny błyszczący wygląd.

Zastosowania

Oprócz swojego tradycyjnego przeznaczenia, patelnia może być również używana do innych potraw, gdzie potrzebna jest wysoka patelnia, np. do smażenia sznycli lub warzyw, czy duszenia mięsa lub warzyw bez pokrywki.

Porady

Słoninę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rondla. Mieszając co jakiś czas powoli, na małym ogniu wytapiamy słoninę. Potrwa to około 15-20 minut.