Rondelek emaliowany 0,75l z dzióbkiem biały z jelonkiem Riess
- 0036-072
- Fabricante: Riess
-
Disponibilidad :
Disponible
Dostawa gratis!
- szt.
- 163.90 zł
Średnica: 14 cm
Wysokość: 6,7 cm
Pojemność: 0,75 litra
Seria Deer green
Rondel z dzióbkiem
Zwijany brzeg
Emaliowany uchwyt z otworem, dzięki któremu można go zawiesić
Odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, z otwartym płomieniem)
Dla energooszczędnego gotowania
Odporny na przecięcia i zarysowania
Odpowiedni dla osób z alergią na nikiel
Łatwy do czyszczenia
Każda kuchnia potrzebuje rondla, a nasza wersja emaliowana jest w formie, którą znają wszyscy w Austrii. Dzięki praktycznemu dzióbkowi i długiemu uchwytowi, płyny takie jak mleko, woda, zupa i sosy mogą być łatwo serwowane bez rozlania kropli.
Rondel jest uwielbianym pomocnikiem w kuchni i może być nawet używany jako rondel do mleka.
Krawędź naczynia jest zakrzywiona - w języku emaliowanym nazywana "rolled rim" - i powstaje poprzez wygięcie metalu podczas procesu produkcyjnego, aby stworzyć zaokrągloną i stabilną krawędź. Uchwyt wykonany jest z emalii i posiada otwór, dzięki czemu patelnię można powiesić w kuchni jako dekorację i jest ona zawsze w zasięgu ręki.
Ten klasyk RIESS jest dostępny w pastelowych kolorach lub w bieli, a także we wzorach dirndl, kwiatowym wzorze Gmunder, zielonym jeleniu, czerwonym jeleniu i sadzie.
Emalia jest wykonana z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze. Nasze produkty emaliowane nadają się do stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych, a nawet z otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi emalia w mgnieniu oka przewodzi ciepło i długo je utrzymuje, zapewniając energooszczędne gotowanie. Nieporowata, gładka, szklana powierzchnia gwarantuje doskonałą higienę. Garnki emaliowane polecane są również osobom z alergią na nikiel.
Zastosowanie
Rondel możesz wykorzystać do podgrzania i wygodnego podania mleka do porannej kawy, zupy na obiad czy sosu waniliowego do strudla.
Fani owsianki również chętnie używają rondla do przygotowania owsianki, aby móc cieszyć się pysznym i zdrowym początkiem dnia.
Porady
Podczas podgrzewania mleka należy wcześniej wlać do rondla kilka kropel wody, a następnie podgrzewać je na średnim ogniu. Dzięki temu mleko przestanie się przypalać.
Klasyczna biała wersja tego rondla ma swoje stałe miejsce w wielu sklepach designerskich i może być praktycznie połączona z naszymi garnkami Aroma lub naszą serią Dirndl.