Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Brytfanna emaliowana czerwona w białe kropki 26/17 Riess

  • szt.
  • 269.00 zł 234.30 zł

Wymiary wewnętrzne 25,5×16,5x 5 cm
Wymiary zewnętrzne (z uchwytem) 34×17,2 cm
Wymiary podstawy 23,5×14,5 cm

Dwa emaliowane uchwyty ułatwiają przenoszenie.

Prostokątna forma do pieczenia i zapiekania
Czerwona w białe kropki
Do energooszczędnego gotowania
Odporność na temperaturę do 450°C - maksymalna zalecana temperatura pracy 220°.
Nadaje się do piekarnika
Odporność na przecięcia i zarysowania
Hamuje rozwój bakterii i jest neutralny zapachowo
Łatwe do czyszczenia
Nadaje się do recyklingu
Produkcja neutralna pod względem emisji CO2 w Austrii

Nasza tradycyjna emaliowana forma do pieczenia z typowymi dwoma uchwytami przywołuje wspomnienia o pysznych Buchteln (po austriacku kluski z pieca babci) lub niedzielnej pieczeni wieprzowej z "Bratenreindl" (austriackie określenie przyborów kuchennych).

To naczynie do zapiekania lub forma do pieczenia - w zależności od okazji - ma naprawdę wszystko. Jest to prawdziwie uniwersalne naczynie do wszystkiego, co chcesz upiec, zapiec lub zapiekać w piekarniku, a następnie od razu podawać i kroić na stole, a po zakończeniu pieczenia jest bardzo łatwe do czyszczenia.

Materiał emalii składa się z żelaza stopionego ze szkłem w wysokiej temperaturze, czyli z samych surowców naturalnych.

Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane, co zapewnia zrównoważone i energooszczędne gotowanie.

Gładka, nieporowata powierzchnia szkła zapewnia doskonałą higienę. Jest on neutralny zapachowo, nie pozostawia bakterii i jest łatwy do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji naczynia emaliowane długo cieszą oko i zachowują swój typowy połysk.

Zastosowania:

W formie do pieczenia i zapiekania można przygotować słodkie i pikantne potrawy. Od strudli, ciast, słodkich zapiekanek i kruszonek po pieczeń wieprzową, lasagne, placki z szynki, zapiekanki zbożowe i wiele innych. Wyobraźnia nie ma granic.