Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

Kanka emaliowana na mleko 1,5l niebieska Riess Pastell

  • szt.
  • 236.50 zł

Kanka emaliowana o pojemności 1,5 litra z serii Bunte Party  w kolorze niebieskim. Stylowe i praktyczne naczynie z nostalgiczną nutą retro. W domu może zostać wykorzystane w rożnych funkcjach. Znakomicie wkomponowuje się w przestrzeń kuchenną a dodatkowo stanowi jej oryginalną ozdobę. Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje.

Kanka na mleko - naczynie, które przywołuje nam na myśl czasy dzieciństwa, wakacji spędzanych na wsi i świeżego ciepłego mleka prosto od krowy. Być może dlatego  w ostatnim czasie wraca do łask i staje się nieodzownym elementem wyposażenia kuchni, zwłaszcza tej urządzanej w stylu retro. W kankach można gotować i podgrzewać wcześniej przyrządzone potrawy.

Do czego przyda nam się kanka w domu?

Praktyczna bańka „na mleko” współcześnie wykorzystywana jest w różnych funkcjach. Posiada plastikową pokrywkę, szczelnie zamykającą naczynie. Dzięki temu nic się nie wyleje i nie wysypie. Z tego powodu znakomicie sprawdzi się jako pojemnik na: - mniejsze owoce takie jak: jagody, borówki, truskawki, agrest, śliwki itp. - soki, kompoty, mleko i innego rodzaju napoje i płyny itp. W kuchni może spełniać też  funkcje dekoracyjne. Ociepla nowoczesne wnętrze a do tego nadaje mu domowego klimatu z uroczą nutą retro.

Jakie posiada zalety?

Kanki firmy Riess produkowane są  z wysokiej jakosci emalii w fabryce w Ybbsitz. Funkcjonalna i praktyczna Kanka powleczona jest trwałą i antybakteryjną powłoką ceramiczną odporną na zarysowania i uderzenia. Gładka, nieporowata powierzchnia jest odporna na osadzanie się brudu i bakterii, co powoduje, że kanka jest łatwa do czyszczenia. Zdrowa i antyalergiczna Naczynia Riess poleca się osobom skłonnym do alergii na nikiel. Emalia nie wydziela żadnych szkodliwych substancji.   Gotowanie w naczyniach Riess jest energooszczędne - stalowy rdzeń oraz specjalnie zaprojektowana konstrukcja ścianek przewodzi ciepło szybciej, niż w tradycyjnych naczyniach. Potrawy zachowują swój naturalny smak, gdyż powłoka ceramiczna, odporna na zarysowania, nie chłonie zapachów. Perfekcyjnie gładka jak szkło powierzchnia garnka pozbawiona porów i mikroskopijnych zagłębień nie pozwala na pozostawanie w nich resztkom jedzenia oraz całkowicie zapobiega rozwojowi bakterii. Dzięki swojemu składowi ryzyko wystąpień reakcji alergicznych jest zminimalizowane do zera. Cechą  charakterystyczną garnków ceramicznych jest to, iż potrafią one długo trzymać ciepło, dzięki czemu potrawy będą świeże na długo po zdjęciu garnka z palnika.