Darmowa dostawa na cały asortyment! Infolinia: +48 22 299 19 84

SKEPP-Młynek ucierający do przypraw 8cm korkowa p.

  • szt.
  • 315,00 zł
  • Logo
    Rata już od:

Młyek żeliwy, ucieający maki Skeppshult składający się z tzech części:
- podstawy, w śodku do chopowate,
- elemetu śodkowego, któy uciea pzypawy, z miejscem do pzechowywaia p. ziae piepzu, goczycy i i.,
- koka.


Wymiay: śedica u góy ok. 6 cm
&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp; &bsp;śedica spodu 6 cm
&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp;&bsp; wysokość: ok. 9 cm
Waga: ok. 1 kg
Mateiał: żeliwo, koek

Podukty maki Skeppshult wykoae są wyłączie z atualych, pzyjazych dla śodowiska składików, co jest alteatywą dla masowo podukowaych alumiiowych pateli. Żeliwo wytzymuje badzo wysokie tempeatuy. Da aczyń są delikatie wklęsłe, co z kolei zapobiega defomacjom podczas taktowaia ich wysoką tempeatuą.

Nie moża myć w zmywace!

Naczyia i pzyządy maki Skeppshult są impegowae olejem zepakowym już podczas podukcji i w tej fomie dostaczae do odbiocy. Ozacza to, że są oe gotowe do użycia. Należy je jedyie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usuięcia ewetualego kuzu i pozostałych ieczystości mogących pojawić się podczas p. taspotu lub magazyowaia.

Poadto są oe podukowae wyłączie z atualych składików, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wyikające z tego faktu:

- po piewsze, ich powiezchie są jedyie impegowae, a ie powlekae lub emaliowae. Naczyie jest zatem atualie wzbogacoe żelazem, któego stale bakuje w aszej codzieej diecie. Podczas użytkowaia aczyń żeliwych, część tego piewiastka pzeika do potaw wzbogacając ich skład;

- po dugie, zaimpegoway olej zapobiega pzywieaiu potaw. Użycie aczyń wymaga jedak wpawy i wyczucia: powiezchia staje się coaz badziej odpoa a pzywieaie w miaę upływu czasu. Im częściej używaa w wysokich tempeatuach, tym badziej zaimpegoway olej ochaia jej powiezchię. Należy jedak pamiętać o egulaym odświeżaiu impegacji.

Kiedy po az piewszy mamy do czyieia z poduktem maki Skeppshult, od azu zwacamy uwagę a jego wagę. Z pewością ogaicza oa możliwości mauale, ale ma ówież swoje zalety. Każde aczyie czy pzyząd maki Skeppshult ma powiezchię o gubości ok. 5 mm. Zapewia to ówoległy ozkład ciepła podczas agzewaia oaz zapobiega ochładzaiu się pateli podczas dodawaia żywości. Iym aspektem jest odpoość żeliwych poduktów a wysokie tempeatuy: p. da pateli są miimalie wklęsłe i zapobiegają odkształceiu tak chaakteystyczemu dla pateli o ciekim die p. tefloowych. Wszystkie aczyia maki Skeppshult adają się do każdego odzaju kucheek, w tym idukcyjych.

Wiezymy w asze podukty, jesteśmy pzekoai co do ich wysokiej jakości i z tego powodu a żeliwo udzielamy 25 letiej gwaacji.

PIELĘGNACJA

Do codzieej pielęgacji wystaczy szczotka i ciepła woda bez detegetów. Najlepiej jest czyścić podukty, gdy są jeszcze ciepłe. Po umyciu dokładie je osusz - ajlepiej popzez umieszczeie ich a goącym paliku lub w piekaiku bądź a słońcu.

Jeśli podukty ie będą całkowicie suche, mogą pojawić się a ich ślady dzy. Jeśli zauważysz a powiezchi bązowy kolo lub jakikolwiek iy, odbiegający od stadadowej bawy żeliwa, może to ozaczać, że podukt został umyty w iewystaczająco dokłady sposób. W takiej sytuacji asyp guboziaistej soli tak, aby pokyła całą powiezchię da i zalej iewielką ilością wody. Następie ozgzewaj w wysokiej tempeatuze pzez około 1-2 miuty, aż cała woda wypauje. Usuń sól, któa została po odpaowaiu wody, a astępie wytzyj do sucha papieowym ęczikiem. Podukt będzie miał teaz szaą bawę, a te kolo sugeuje, że ależy zaimpegować go a owo&bsp; olejem.

Aby to zobić alej iewielką ilość oleju zepakowego do suchego aczyia, a astępie ozgzej je do wysokiej tempeatuy. Pamiętaj, aby aczyń z dewiaą ączką czy pokywką ie ogzewać w piekaiku/piecu! Po około 10-15 miutach usuń admia oleju. Naczyie powio mieć kolo czay co ozacza, że jest poowie gotowe do użycia.
&bsp;